Dragan Adžić (©Reuters)
Dragan Adžić (©Reuters)

Podgoričanke bez Milene Raičević, Kristina Neagu ne igra u Norveškoj

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.10.20. | 09:46

Srednji bek Budućnosti biće duži period van terena jer uskoro postaje majka. Najbolja svetska rukometašica zaražena virusom korona

Ko bi rekao da će Budućnost posle tri kola Lige šampiona da bude sa nulom na kontu? Podgoričanake su imale ambicije da se nađu na finalnom turniru evro elite, da napadnu i tron Starog kontinenta, ali problemi sa zaraženim rukometašicama na početku sezone uticali su da je današnji meč (18.00) protiv odličnog francuskog Bresta u četvrtom kolu možda i ključni u nastavku evro elite.

Izabranice Dragana Adžića svesne su jačine rivala. Ekipa iz Bretanje, za koju igra pivot reprezentacije Srbije, Slađana Pop Lazić, ima pet bodova iz tri kola. Posle uvodne dve pobede, u prošlom kolu francuski tim je namučio šampiona Evrope, Đer. Meč u Francuskoj je završen bez pobednika (25:25).

Izabrane vesti

"Brest je zadržao ekipu od prošle sezone i pojačao je sa dve odlične rukometašice. Biće teško, u dobrom je takmičarskom ritmu, a neporažen je u Ligi šampiona ove sezone. Namučio je Đer i sveo ga na mali broj golova. Oseća se da se vraćamo u takmičarski ritam, mnogo su nam značile utakmice u reprezentaciji. Očekujem mnogo veći nivo i bolji pristup protiv Bresta, nego u prethodnim mečevima“, rekla je pivot Podgoričanki Tatjana Brnović za Vijesti.

Za Brest od ove sezone igra crnogorska reprezentativka Đurđina Jauković. Ona je upravo iz Budućnosti pred start ove sezone pojačala tim iz Bretanje. Budućnost će duži period da bude bez srednjeg beka Milene Raičević. Crnogorska reprezentativka uskoro će da postane majka. Veći teret imaće srpska reprezentativka Andrea Lekić, koja je ove sezone stigla u Podgoricu z rumunskog ĆSM Bukurešta.

Derbi se igra u Đeru gde šampion Evrope dočekuje danski Odenze (18.00), koji ima maksimalan ulčinak posle tri kola. Branilac evropske krune je i ove sezone prvi favorit. Dankinje imaju velike ambicije. Ove sezone ekipu je pojačala sjajna Holanađanka Luis Abing, koja je stigla iz ruskog Rostova.

Kristijansand je ekipa koja bi mogla ove sezone da se bori za titulu. U derbiju Grupe A u Norveškoj stiže rumunski ĆSM Bukurešt. Biće to duel dve neporažene ekipe. Rumunke će biti drastično oslabljene na ovom meču. Najbolja svetska rukometašica u ovoj deceniji Kristina Neagu ima koronu, pa neće moći da pomogne saigračicama. Ona je u prva dva kola postigla za svoj tim čak 22 gola. Za Vajpers od ove sezone igra sjajna Norvežanka Nora Mork. Ona je propustila skoro čitave dve godine zbog teške povrede kolena. Posle Đera i ĆSM Bukurešta pojačala je tim iz Kristijasanda, koji ima ekipu da se bori za finalni turnir Lige šampiona.

Utakmica u Vlčei između Ramnice i Podravke je odložena zbog odluka gradskih vlasti da ne sme da se igraju utakmice zbog pandemije virusa korona.

Plasman u četvrtfinale Lige šampiona izboriće po dve najbolje ekipe iz obe grupe, dok će timovi od trećee do šeste pozicije da igraju plej-of za plasman među osam najboljih timova Starog kontinenta.

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – 4. KOLO

GRUPA A

Subota

16.00: (1,05) Mec (18,0) Krim Ljubljana (13,0)

18.00: (1,27) Vajpers Kristijansand (9,00) ĆSM Bukurešt (4,40)

Nedelja

14.00: (9,00) Bitighajm (14,0) Rostov (1,10)

14.00: (1,03) Esbjerg (20,0) Ferencvaroš (16,0)

GRUPA B

Subota

18.00: (2,95) Budućnost (8,50) Brest (1,55)

18.00: (1,07) Đer (16,0) Odenze (11,0)

Nedelja

16.00: (4,00) Borusija Dortmund (8,50) CSKA Moskva (1,35)

Odloženo

Ramnicu Vlčea - Podravka

***kvote su podložne promenama



tagovi

rukometŽRK ĐerŽRK BudućnostEHF Liga šampionaKristina NeaguMilena Raičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara