Komentari na vest

Možda su Liga petice, ali po evro-trofejima su „dvojka“

S

Skid81

pre 10 dana

Slazem se da su Francuzi izgubili mnogo finala spram prvaka ostalih drzava ali to nije jedino merilo. Ako se porede lige: Francuska, Holandija i Portugal, Francuska je po meni i dalje ispred. Jednostavno naziv " liga petice" ima svoju tezinu jer gledano decenijski francuski klubovi su uvek plivali u takmicenjima. PSG, Marsej, Lyon, Bordo, sa povremenim izletima Sent Etjena, Tuluza, Monaka, Lila, Meca. Pritom, dugi niz godina su imali i kvalitetnije igrace u ligi. Isto tako, uticaj je i taj sto je ipak Francuska kao drzava imala, a i danas ima renome jedne od najnaprednijih drzava Evrope. Ako uzmemo Holandiju, imamo PSV, Ajaks, Fejenord, Tvente, AZ, Herenven nekada. Portugal: Porto, Benfika, Sporting, Braga. Osim ovih timova u HOL i POR prakticno ostatak lige je amaterski sa slabim stadionima, finansijama, slabom evropskom istorijom. Mozda Holandija ima vise derbija, ali prosto kvalitet kompletne francuske lige je daleko veci. I to je cinjenica.
P

Psihozza

pre 10 dana

Englezi su spali na jedan raspali klub...ovi ostali se samo koprcaju. Isto kao i u Francuskoj i nemačkoj. Poslednje dve sezone u nemačkoj su slučajnost i vrlo brzo će se oni vratiti na farmerki ligu. Španska je je privatna liga RM koji eto ponekad da Barsi da je osvoji. Jedina prava jaka i zanimljiva liga je Italijanska liga. 4 drugačija šampiona u poslednjih 5 godina!!
j

johanes15

pre 10 dana

real ponekad da barsi da osvoji ligu? aj udji na gugl vidi od 1990. Ko ima koliko trofeja. da te ne podsecam na mesijevu eru u kojoj mocni ronaldo modric benzema i kros za 9 godina uzeli 2 titule i 1 kup hahah
a

autokomandić1312

pre 10 dana

Italijanska 'do juče' bila Juventusova.
O

OL

pre 10 dana

Glupo porediti nesto iz 60 70ih Euzebijovu Benfiku i Krojfov Ajax po livadama krenite da poredite to od Danas!
P

Psihoza

pre 10 dana

Isto je glupo porediti zvezdino osvajanje kupa šampiona ( Il kako se već zvalo takmičenje) '90 i osvajanje LS poslednjih 20-25 godina, i stavljanje u isti koš sa tim prvacima.pa ljudi to opet svakodnevno rade. Fudbal se toliko promenio da su ta dva perioda neuporedivo. A još mi je jače kako se stalno naglašava kako je zbog toga najveći klub na ovim prostorima a namerno se zaboravlja da je Šteta osvojila isto takmičenje i to još pre zvezde!!
b

beseonprvi

pre 10 dana

pa da tad je bilo mnogo teze, titule mnogo vise vrede jer je Kes igrao samo prvak, uefa i kpk bili skoro jednako vredni. danas le i lk nemaju znacaj, a ls igras svake godine ako si u dobroj ekipi. ni nije za poredjenje :)
d

delije 1234567

pre 10 dana

U Spaniji Real Barsa, ostao krs sve, ne verujem da bilo ko gleda radije Atletiko ili Viljareal od Lyona ili Monaka ako su Psg i Marsej kao Real i Barsa u Spaniji, u Nemackoj samo Bajern i Dortmund, Italija Milan, Juve i Inter Jedino su Englezi druga prica sa realno 6 interesantnih ekipa za gledanje i potencijalnih derbija izmedju njih Liverpul, Mancester U, Mancester Siti, Celzi i donekle Arsenal i Totenhem
M

More..

pre 10 dana

Ne znam da li je komentar upucen na ovu sezonu ili istorijski?! Ako je za ovu sezonu, ima dobrih utakmica da se gleda, a opet izbacio bih neke navedene timove, ako se gleda istorijski tu se bas ne slazem, Spansku ligu su unistili Real i Barsa, inace su imali jake klubee koje je uzivanje gledati medjusobno, Atletiko, baskijski timovi, timovi iz Sevilje, Majorka, Malaga.. Nemci i Francuzi igraju na fizikalije, i onda svake sezone iskoci neko drugi pa je svaka treca sezona zanimljiva kada se poklope timovi da su jaki u isto vreme, samo Nemci kubure sa finansijama (GER: Dortmund-Salke,Stutgart-Minhen, Hamburg-Verder...). Ali Englezi i Italijani su drugo, prvo u engleskoj pored timova 6tice imas velikane kao Aston Vilu, Newcastle, Vest Hem koji su konkurentni u prethonim godinama, a nadam se i Everton da ce zaigrati bolje. A Italija tradicionalno ima klubove 7 sestara+Atalanta u poslednje vreme, svako kolo gledam po dva derbija u Italiji, i mozda je kvalitet losiji ali tradicija cini sve mnogo zanimljivijim. Svakako Francuzi, nemaju te tradicionalne sile, najuspesniji klubovi Nant i St Etjen, nisu na nivou klubova koji sada vode pricu, a i oni(Marsej, Lion, Monako, Lil i Nica-PSG je druga prica) menjaju igrace ko na traci, a samim tim nije interesantno pratiti ih dugorocno.
d

d.g.

pre 10 dana

Ni Englezi nemaju finalistu. Poreediiti navedene lige sa francuskom je smešno. U navvedenim ligama ima po tri kluba i kraj.Lion je dugo visio ove sezone. Šta treba Englezi da kažu kad su imali samo jednog polufinalistu kog je Olimpijakos razbio.
G

Gost689

pre 10 dana

Poredjenje Holandske Portugalske i Belgijske lige sa Francuskom je smesno ove dve prve sto su osvajale ls to im je sto im je jedino neko cudo da se desi i u tim ligama ces nac ta 3 tima i kraj dok u Francuskoj 8-9 ekipa imas na tom nivou.
B

Brko

pre 10 dana

Pored Bundeslige i derbija u ostale top4 liga, rado pogledam Celtic-Rangers, River-Boca te neke utakmica Copa Libertadores. Derbije Feyenoorda u holandiji, Željo-Velež, Sporting-Benfica.... ali francusku ligu nisam nikad gledao, apsolutno nemam želje. Nekad ranije, prije skoro dvije decenije, gledao sam par put Lyon zbog Zuninja
p

pipivag

pre 10 dana

zeljo-velez ne gleda ni njihova porodica
R

Reaalnost

pre 10 dana

Trofeje u evro takmicenjima gledaju i vecinom samo siromasne drzave i sam Real M. koji je najtrofejniji tim u LS hoce da izadje iz tog takmicenja i takmici se zbog para u Superligi.
I

Ivanoo

pre 10 dana

Pisac je u pravu, da u jednom momentu bude na kanalima utakmice Ajax-Psv, Porto-Sporting i Psg- neki druhi najači njihov klub ne bih nikada njih gledao.
G

Gost60087

pre 10 dana

Lyon ST Etienne! OM OL , PSG OM , PSG OL, Lens Lille , PSG Monaco
P

Pravda za

pre 10 dana

Bordo!
G

Gost7299

pre 10 dana

Mislim da njihovo vreme dolazi ove sezone su u sva 3 takmicenja 3 tima mogla da se nadju u finale a mozda uskoro to i bude jer su i stvorili ovo trece takmicenje jer gde god je imalo trece takmicenje to su Francuzi osvajali a znamo da su u Intertoto Kup oni daleko najvise osvajali cak 12 ili 16 titula ne znam..
N

Nenad NBG

pre 10 dana

Previše su kasnili sa fudbalskim marketingom za drugima. Ono što je Real uradio sa Di Stefanom, Puškašem, Juve sa Luisom Montijem, Milan sa Gre-no-li trojkom, Barsa sa Kubalom, Francuzi su počeli tek sa Marsejem krajem osamdesetih. Nemci i Englezi su imali izgrađen sistem liga još pre više od 100 godina. Da su Francuzi probali da dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka stvore jak marketing klub, da su tada uložili u npr. Rasing Pariz, liga bi im bila primamljivija...
j

johanes15

pre 10 dana

s tim da su imali onaj cuveni Rems 50ih sa Kopom. ali slazem se, kasne oni dosta, mada su imali zanimljivu ligu 70ih i 80ih reklo bi se, dosta “nasih”igraca je odlazilo tamo popus susica, skoblara
T

TD

pre 10 dana

Johanes, kud si Dzajica sad zaboravio:-D I on i Bjekovic su otisli pored ove dvojice.
j

johanes15

pre 10 dana

ali dzaja je bio na kraju karijere, nikad nije ponovio formu iz reprezentacije i zvezde, posto je vec 10 god bio profesionalac. bjeku sam zaboravio, istina, ali niko sa ovih prostora nije ostavio trag u francuskoj kao susic
L

LNS

pre 10 dana

Cak su i 1993. do trofeja dosli prevarom jer su svi igraci OM osim Felera bili dopingovani, ali, Silvio i Adriano tad, iz samo njima znanih rzloga, nisu hteli da talasaju i poneli su se (po mom ukusu definitivno i previse) gospodski pa nisu pokrenuli nista kod UEFA. Inace, kako mozes da budes ELIMINISAN u finalu? To nema nikakvog smisla, nije to nikakvo ispadanje.
V

Visente Del Boske

pre 10 dana

Cudi me da se niko ne nadje da kupi i ulozi u marselj ipak je to najveci francuski klub sa ogromnom armijom navijaca.
F

FM

pre 10 dana

ko je lud da ulazi tamo u klub i da mu alzirska, tuniska i marokanska mafija vode kolo?