Đorđe Teodorović daje zadatke Orlićima (©IHF/Kolektiff)
Đorđe Teodorović daje zadatke Orlićima (©IHF/Kolektiff)

Orlići za istoriju, za prvu srpsku medalju na Svetskim prvenstvima

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.07.23. | 09:53

Manje od 24 sata posle teškog poraza od Nemačke, naše nade danas (15.30, RTS 2) u Berlinu igraju sa Islandom za bronzu

Nije se moglo protiv Nemačke u polufinalu, ali juniorska rukometna reprezentacija Srbije ima lepu šansu da Svetsko prvenstvo u Berlinu završi pobedom i novom medaljom, posle one evropske bronze u Portugaliji prošle godine na šampionatu Starog kontinenta. Bilo bi to prvo odličje za Srbiju od samostalnosti na planetarnim prvenstvima. Meč za treće mesto igra se danas (15.30, RTS 2) u dvorani Maks Šmeling u nemačkoj prestonici.

Islanđani su nas dobili u prvoj fazi takmičenja u Atini sa 32:29, pa će i to biit veliki motiv za Orliće da se revanširaju i potvrde da su najtalentovanija generacija u poslednjih 15-ak godina i da će mnogi biti okosnica i najbolje selekcije.

Izabrane vesti

Nemci su u ovom trenutku bili druga dimenzija, osetilo se odsustvo Nikole Zečevića. Pivotmen i stub odbrane Luka Rogan je naputio meč več u 18. minutu zbog prestrogo dosuđenog crvenog kartona, golmani su u nastavku bili samo nemi posmatrači. Poraz od 10 golova razlike (30:40) je bolan, a za manje od 24 sata potrebno je da s skupi snaga za duel sa Ribarima koji su takođe glatko poražni od Mađarske (30:37) u prvom polufinalu.

Selektor Đorđe Teodorović veruje da se prvenstvo može završiti medaljom iako je vremena za oporavak od ovako teškog duela malo.

"Ne možemo da budemo zadovoljni nikako. Mnogo težak meč i kada se izgubi deset razlike, nema tu zadovoljstva. Ovakve utakmice moraju odmah da se izbrišu iz glave jer sada se igra za medalju. Mi nijedno odličje kao Srbija nemamo sa Svetskog prvenstva, tako da je odgovornost velika. Mirne glave treba videti šta smo to mogli bolji. Malo igrača je odigralo dobro što nije karakteristika za ovu ekipu. To mnogo govori o protivniku, snazi podrške koju imaju, a što je očigledno još uvek krupan zalogaj za naš rukomet. Treba doći na ovaj nivo u što kraćem periodu za šta verujem da imamo potencijal. Jednom moramo Island da pobedimo i nema boljeg trenutka. Posle ovakve škole idemo da pokažemo šta smo naučili iz ovog susreta”, rekao je selektor Orlića.

15.30: (1,65) Srbija (8,00) Island (2,70)

Miloš Kos je sa devet golova bio najefikansiji naš igrač.

Isključenje Rogana uticalo je dosta na našu igru i manjak igrača u rotaciji. Morali smo da koristimo i igrače koji nisu imali veliku minutažu na prvenstvu i to se posebno u odbrani osetilo. Imamo veliki motiv pred duel za treće mesto. Mi smo jedna velika porodica, mi smo braća, održali smo sastanak mi kao igrači takođe, podigli smo one koju su možda potonuli i da se saberemo za borbu koja nas čeka protiv Islanda jer imamo priliku da ispišemo istoriju”, istako je levi bek Zagreba.

18.00: (1,25) Nemačka (10,0) Mađarska (4,90)

Prenos meča za bronzu, osim na RTS 2, možete da pratite i na youtube.com kanalu IHF-a.


SVETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO (BERLIN)

Nedelja

FINALE

18.00: (1,25) Nemačka (10,0) Mađarska (4,90)

ZA 3. MESTO

15.30: (1,65) Srbija (8,00) Island (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Svetsko rukometno prvenstvo za junioremuška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe TeodorovićMiloš Kos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara