Najdžel Hejs Dejvis (©Starsport)
Najdžel Hejs Dejvis (©Starsport)

Fenerbahče i Bešiktaš ispratili Efes: Gudurić nije forsirao, Hejs Dejvis dominirao

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 23:04

Samo jedna četvrtfinalna serija u Turskoj otišla u majstoricu

Mislima su košarkaši Fenerbahčea na Fajnal-foru Evrolige, uperene su ka Panatinaikosu, ali rezultati ne trpe. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je bez po muke stigla do polufinala turskog šampionata, pregazila je Petkim na gostovanju – 100:71.

Fenerbahče se pridružio Efesu, koji je prvi ušao u polufinale, a mesto je rezervisao i Bešiktaš trijumfom nad Manisom – 83:74. Dakle, sve je manje-više poznato u Turskoj, čeka se još samo jedan tim da bi se kompletirali polufinalisti. Jedina četvrtfinalna serija otišla je u majstoricu, između Pinar Karšijake i Galatasaraja.

Izabrane vesti

Nedavno je Najdžel Hejs Dejvis ispisao istoriju Evrolige. Niko nikada pre njega u najjačem klupskom evropskom takmičenju nije ubacio 50 poena na utakmici. Postavio je rekord, nadmašio Šejna Larkina, koji je imao 49 poena, a u drugoj utakmici protiv Petkima bio je najbolji pojedinac istanbulskog velikana.

Daleko je bio od svoj najvišeg dometa, zaustavio se na 20 poena, no i to je bilo dovoljno da Petkim položi oružje, jer i ostatak tima imao je zapažen učinak. Sertač Šanli ga je pratio sa 15 poena, Skoti Vilbekin upisao je jedan manje, a dugogodišnji prvotimac Melih Mahmutoglu je sa 13 doprineo trijumfu. Marko Gudurić je stao na četiri poena.

Polufinalista Evrolige je u petoj brzini prošao u narednu fazu domaćeg šampionata. Ekipa Dušana Alimpijevića nije bila tako furiozna, ali jeste i poprilično sigurna protiv Manise. Srpski strateg je vodio crno-bele do polufinala Evrokupa, gde ga je zaustavio Burg, a sada će se boriti za novo finale.

Kajl Olman bio je najveća uzdanica Bešiktaša u drugoj utakmici serije, ubacio je 17 poena Manisi i bio najefikasniji akter meča. Ponovo je bio dvocifren, kao i Derek Nidam. Amerikanac koji poseduje i crnogorski pasoš je pobedu potpisao sa 15 poena i bio je ponajbolji igrač crno-belih u dvomeču, pošto je pre dva dana zabeležio 23 poena.



tagovi

Najdžel HejsMarko GudurićDušan AlimpijevićŠarunas JasikevičijusKK BešiktašKK FenerbahčeSertač SanliSkoti VilbekinDerek NidamKajl Olman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara