Karabatić igrao protiv Islanda iako je bio pozitivan na korona virus

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.01.22. | 14:04

Izuzeće od strane EHF-a podiglo buru u rukometnoj javnosti

Dvostruki aršini ili nešto drugo, ali EHF je dao zeleno svetlo. Nikola Karabatić je igrao meč protiv Islanda na Evropskom prvenstvu, iako je dva dana ranije bio pozitivan na virus korona.

Jedan od najboljih rukometaša na planeti, testirao se nakon meča svoje selekcije sa Holandijom, ali je i pored pozitivnog nalaza dobio dozvolu Evropske rukometne federacije, pošto je u decembru preležao virus. Mediciski stručnjaci EHF-a su na osnovu provere visine CT-a (procena rizika za širenje zaraze, prim.aut.) ustanovili da Karabatić nije opasan za ostale učesnike i da ne predstavlja pretnju za širenje zaraze.

Izabrane vesti

Francuski as, ne samo da je igrao pozitivan, nego će moći da nastupi i u večerašnjem meču sa Crnom Gorom, ali pod uslovom da mu vrednost CT-a drastično ne opadne.

Mnogi u rukometnoj javnosti su osudili ovakvu odluku EHF-a jer smatraju da pravila nisu ista za sve učesnike, pa se digla ozbiljna prašina. Francuska je doživela ubedljiv poraz od Islanda u pomenutom meču, čime je ugrozila učešće u polufinalu. Trikolori meč odluke igraju večeras od 20.30 protiv Crne Gore, izvesno sa Karabatićem u timu.


tagovi

Nikola KarabatićEvropsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara