Ivica Jevtić (©MN Press)
Ivica Jevtić (©MN Press)

Jevtić: Kao u formuli 1 - ovo je bila borba za pol poziciju, ono pravo tek sledi

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.03.24. | 09:20

"Nećemo potceniti Takovo iako je razlika na tabeli očigledna. Mi ćemo na taj način pokazati svoju veličinu", rekao je trener Crvene zvezde

Pogled sa vrha sigurno da prija odbojkašima Crvene zvezde. Ali, taj osećaj je kratkotrajan jer u plej-ofu tabela više nije bitna. Crveno-beli su dočekali razigravanje kao prvoplasirani, pa će se na prvom eliminacionom stepeniku sresti sa Takovom (19.00 časova na Banjici), koje je jedva prešlo crtu. Od danas pa u narednih mesec dana trajaće borba za titulu, a na Marakani se nadaju da će ići do samog kraja.

Preostali parovi su Radnički - Mladi Radnik, Partizan - Spartak i Karađorđe - Vojvodina. Svi su imali uspone i padove, a u prvenstvu se Zvezda pokazala kao najkonstantnija. Mada, to u septembru nije moglo da se pretpostavi.

Izabrane vesti

Najveći deo sezone Jevtićeva četa je provela na prvom mestu, ali dobro se seća trener da start nije bio baš bajkovit...

"Moram da se vratim na početak prvenstva, gde smo startovali sa dva poraza, ali smo imali problema tada... Ne želim da se krijemo iza toga ali činjenica je da smo ušli oslabljeni u prvenstvo. Omar Ahmed Dejo nije bio spreman zbog administrativnih problema, a povredio se Veljko Boharev već na prvoj utakmici. Nismo mogli na njih da računamo i to je uticalo da slabije startujemo. Isto tako ja sam bio dugo sa reprezentacijom. Kad sam se vratimo kako je prvenstvo teklo tako smo se mi upoznavali. Odnosno igrači sa mnom, ja sa igračima. Kada je sve to leglo i rezultat je došao na svoje", ispričao je Ivica Jevtić pred početak četvrtfinalnih bitki.

Zvezda je u ligaškom delu ostvarila 16 pobeda i šest poraza.

"Sigurno da smo zadovoljni. Činjenica da smo završili na prvoj poziciji, ali kao što svi već znate, kao u formuli 1 ovo je samo bila borba za pol poziciju, pravo tek predstoji. Imamo dobre šanse, posebno jer igramo sa ekipom Takova. Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od njih - dva puta smo ih pobedili u ligaškom delu. U ovom trenutku razmišljamo samo o njima... Ako dođemo do polufinala, ne znamo ko tamo može da nas očekuje. Fokus je samo na Takovu".

U poslednjem kolu crveno-beli su overili prvo mesto pobedom protiv Karađorđa, a pre toga su imali dva poraza od Jedinstva i Partizana koji su mogli da ih koštaju liderske pozicije.

"Ja koji ne volim da gubim - za mene nisu došli u pravo vreme. Ali, bili su dobra opomena pred poslednje kolo i početak plej-ofa. Da me neko pitao da li bih želeo da režiram ovako nešto, rekao bih - da. Poslužilo nam je kao opomena, a i kao lek koji nam je ubrizgan kako bismo pokazali igru kao protiv Topole. Bili smo pod pritiskom i tada je bilo najpotrebnije, a mi smo prikazali najbolju partiju. Nadam se da ćemo nastaviti u takvom ritmu i da nećemo ići unazad, nego samo podizati formu - što će se videti na Banjici".

Iako je sledeći protivnik jedva uskočio u plej-of zonu, zna se da je imao trenutke kada je umeo da zablista.

"Takovo nije za potcenjivanje, pokazali su na nekoliko utakmica da imaju kvalitet. Dobili su Vojvodinu u Novom Sadu i još neke jake ekipe. Mnogo je izjednačeno prvenstvo, to se pokazalo i u poslednjem kolu. Četvrtoplasirana ekipa je mogla matematički da bude prva, a deseta da bude sedma... Mnogo klubova je pretendovalo na plej-of. Nećemo potceniti Takovo iako je razlika na tabeli očigledna. Mi ćemo na taj način pokazati svoju veličinu".

Lakši posao bi imali crveno-beli ukoliko bi sa tribina stigla veća podrška nego što je to bio slučaj do sada.

"Što se publike tiče nadam se da će biti malo više navijača, da će prepoznati ovo što mi radimo, ovo što ljudi iz Uprave rade... Zaslužili smo da bude više navijača u plej-ofu".

Osvrnuo se Jevtić i na članove ekipe koji su bili u drugom planu tokom sezone.

"Zvezda ima kvalitetne mlade igrače, iako ove godine nisu dobijali veliku šansu da igraju. Budite sigurni da ni ovaj uspeh ne bi bio ostvaren bez njih... Oni su pružili jak sparing na treningu. Sve što se izdešavalo, delimo svi na podjednake časti. Nije samo Petrović kao kapiten, ili neko ko je najviše igrao zaslužan za prvu poziciju, nego i onaj najmlađi i onaj ko je najmanje igrao. Pružili su neverovatan otpor na treningu i oni su ih gurali napred da budu sve bolji. Zahvalan sam svima", podvukao je Jevtić.

O atmosferi pred plej-of pričao je i kapiten tima Nikola Petrović

"Sad je raspoloženje mnogo bolje. U prethodna tri kola imali smo dva poraza, bilo je pitanje da li ćemo biti prvi na tabeli. Poslednju utakmicu protiv Topole smo odigrali možda i najbolje. Pokazali smo da smo pravi kada je bitno... To nas raduje pred početak plej-ofa. Igramo sa ekipom iz Gornjeg Milanovca koja je po rangu slabija od nas, verujemo u našu pobedu i igrače. Nadamo se pobedi 2:0 u seriji i ulasku u polufinale".

Upitan je Petrović i da li su u crveno-belom taboru možda priželjkivali nekog drugog - s obzirom na to da je borba za osmo mesto bila prilično neizvesna.

"Apsolutno nismo razmišljali o protivniku u četvrtfinalu. Idemo kao favoriti protiv bilo koje ekipe... Da je to bio Mladi radnik, Takovo ili Pazova - totalno je nebitno", zaključio je Petrović.

ČETVRTFINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE

Sreda

17.00: (1,20) Radnički Kragujevac – Mladi Radnik (4,00)

19.00: (1,05) Crvena zvezda – Takovo (7,70)

19.00: (1,75) Karađorđe – Vojvodina (1,95)

20.00: (1,33) Partizan – Spartak Subotica (3,00)


tagovi

Ivica JevtićOK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara