Mikel Hansen (©Reuters)
Mikel Hansen (©Reuters)

Hansen rekao kraj: Postoje druge stvari koje me privlače osim rukometa

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 13:55

“Osećam da je ovo leto savršeno vreme za kraj karijere. Uvek ću imati ogromnu ljubav prema sportu. Mislim da to niko neće dovoditi u pitanje”, rekao je danski bombarder

Najavljeno – ostvareno. Veliki Mikel Hansen krenuo je putem nekadašnjeg saigrača iz Pari Sen Žermena, Nikole Karabatića. Danski bombarder je na konferenciji za medije u Olborgu saopštio da na kraju sezone stavlja tačku na bogatu karijeru.

Izabrane vesti

Već skoro 20 godina imam privilegiju da živim od sporta koji volim. Predstavljao sam neke od najvećih klubova na svetu. Uvek sam govorio da želim da prestanem onog dana kada više nema radosti i posvećenosti. I dalje ima, ali takođe mislim da sam došao do trenutka gde mogu da osetim da postoje druge stvari koje me privlače. Zbog toga osećam da je ovo leto savršeno vreme za kraj karijere. Uvek ću imati ogromnu ljubav prema sportu. Mislim da to niko neće dovoditi u pitanje”, rekao je Hansen, prenosi TV2.

Hansen se posebno zahvalio supruzi, roditeljima i braći i sestrama, trenerima, fizioterapeutima i saigračima. Imao je zvaničan ugovor sa Olborgom do leta 2025. godine, ali neće do kraja da ga završi. Danska će ovog leta igrati na Olimpijskim igrama u Parizu i verovatno će to biti poslednje takmičenje za velikog asa.

Veoma bih voleo da idem na Olimpijske igre”, istakao je Danac.

20.45: (1,30) Monpelje (9,00) Zagreb (4,00)

Sada je sve na selektoru Nikolaju Jakobsenu koji ima veliki izbor da napravi 14 igrača koji će otići na Olimpijske igre u Pariz gde će trostruki uzastopni prvak sveta da pokuša da sruši olimpijskog šampiona Francusku i revanšira se za poraz u finalu Evropskog prvenstva krajem januara ove godine.

Kada su novinari pitaju Mikela Hansena da li će posle leta ponovo igrati rukomet, odgovor je vrlo jasan.

Ne”.

U Pari Sen Žermen je Hansen igrao 10 sezona pre nego što se vratio kući u Olborg pre skoro dve godine. U prošlosti je igrao za AG Kopenhagen, Barselonu i GOG Gudme, tri puta je proglašavan za najboljeg rukometaša sveta – 2011, 2015. i 2018. godine i osvojio je skoro sve što rukometaš može da osvoji, EP, SP, Olimpijske igre, a nema jedino trofej Lige šampiona. Poslednju šansu da bude klupski prvak Starog kontinenta imaće ove sezone. Danski vicešampion u četvrtfinalu čeka dvomeč sa mađarskim Vespremom.

Hansen ne igra za svoj klub već skoro mesec dana, a iz kluba nisu saopštili koji je razlog izostanka. Narednog vikenda počinje plej-of u danskom šampionatu, a iskusni levi bek bi trebalo da se vrati na teren.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

RK OlborgMikel HansenEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara