Milan Katić na prijemu (©OSS)
Milan Katić na prijemu (©OSS)

Bez prijema i bloka se ne može: Slovenija počistila Srbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 20:33

Prijateljski meč odbojkaša završen maksimalnim trijumfom rivala, koji je dobio i još jedan dodatan set

Kada se napravi 15 grešaka na prijemu, teško da može da se očekuje pobeda i protiv znatno slabije selekcije od Slovenije. Odbojkaši Srbije su večeras bili ispod očekivanog nivoa, čak i za ovaj period priprema, pa su na kraju morali da čestitaju rivalu. Slovenci su pobedili maksimalnim rezultatom - 3:0 (25:19, 25:23, 25:20), a onda su dobili i još jedan dodatan set koji je odigran po dogovoru - 25:18.

Izabrane vesti

"Slovenija nam je održala lekciju, pokazala je sve naše slabosti u ovom trenutku", rekao je selektor Igor Kolaković posle poraza. "Možemo da kažemo da su momci malo umorni, ali zapravo smo umorni jer nas je pritisla kvalitetom. Za neke momke ima opravdanja, jer su kasnije krenuli. A za neke, bogami nema. Imamo prostora i za rad i za priču u narednom periodu. Još imamo dva pripremna meča sa Iranom i onda sledi odlazak za Kanadu".

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Možić Rok sa 14 poena, a pratio ga je Gasparini Mitja sa jednim manje. U našoj selekciji korektor Dušan Petković se zaustavio na 12, Miran Kujundžić je postigao deset, a Milan Katić devet.

Naš tim je imao 15 grešaka na prijemu, a protivnički sedam. U napadu je Srbija poklonila osam poena, a Slovenija samo tri. Kad je blok u pitanju - plava četa je zabeležila četiri direktna poena za četiri seta, a rival duplo više.

Menjao je Kolaković često igrače, isprobavao razne opcije, kako bi video na koga može da računa. Naredne nedelje će Srbija imati još dve provere, a onda će se okrenuti Ligi nacija.

Do sada Orlovi su po jednom pobedili Hrvatsku i Sloveniju i od obe selekcije upisali i po jedan poraz.


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićDušan Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara