Brazil ili Iran

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 13:01

Poljska, Rusija i SAD obezbedili polufinale Lige nacija. Traži se poslednji putnik u borbi za medalje u Čikagu

Pred poslednja dva meča grupne faze završnog tunira Lige nacija za odbojkaše poznata su tri putnika u polufinale, a to su svetski šampion Poljska iz Grupe A, branilac krune Rusije i domaćin SAD iz Grupe B.

Poslednji putnik biće poznat posle meča Brazil - Iran (23.55). Obe reprezentacije su poražene od Poljaka, koji iako nisu stigli u najjačem sastavu, iznenadili su, pogotovo prvog dana kada su oborili Karioke.

Izabrane vesti

Brazil i Iran su selekcije koje su najviše pokazale u ligaškog delu takmičenja. Oba tima su najmanje kalkulisala tokom sezone, igrali su uglavnom sa najboljom postavom. Favorit je Brazil. Za južnoameričku selekciju od ove godine je stiglo mega pojačanje u vidu zvezde šampiona Evrope Lubea Joandija Leala Hidalga, rođenog Kubanca koji je stekao pravo da igra za Brazil. Sve se i dalje vrti u igri oko tehničara Bruna Rezendea. Osim ove dvojice asova ostali brane boje domaćih klubova, a od nosilaca igre tu su Valas de Souza i Lukas Satkamp.

Irance sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Igor Kolaković, a najbolji igrači su Milad Ebadipur, primač servisa poljskog Belhatova i Amir Gafur, novo pojačanje šampiona Italije i Evrope Lubea.

Tradicija je na strani Brazilaca koji su dobili poslednjih šest utakmica protiv Irana. Ove godine je bilo 3:2. Iranci su prethodni put slavili davne 2014. godine. Amerikanci imaju ulogu favorita na domaćem terenu. S pravom jer su u najjačem sastavu na finalnom turniru u Čikagu. Majka Kristenson, Met Anderson, Aron Rasel, Tejlor Sander i Maksvel Holt su zvezde svetske odbojke, igraju u najjačim klubovima planete.

Rusija je branilac titule u Ligi nacija, a u Ilinois je stigla u podmlađenom sastavu. Nema igrača evropskog i ruskog vicešampiona Zenita iz Kazanja Maksima Mihajlova, Aleksandra Butka, Alekseja Verbova i Artjema Volviča, kao i gorostasnog srednjeg blokera Dmitrija Muserskog. Perjanice selekciju su primači servisa Fakela iz Novog Urengoja Dmitri Volkov i Jegor Kljuka, a ulogu korektora preuzeo je Viktor Poletaev, bombarder šampiona Rusije Kuzbasa iz Kemerova.

Lagano je Zbornaja oduvala Francusku u reprizi prošlogodišnjeg finala i pokazala da je stigla u Čikago da odbrani krunu. Poraženi u polufinalu ide na lidera Grupe A Poljsku, dok pobednik ide na boljeg iz duela Brazil - Iran.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 23:55 8401 LN Brazil - Iran hs 1 (-1.5) 1,55
Sub 03:00 8403 LN USA - Russia hs 1 (-1.5) 2,10
Ukupna kvota3,26

LIGA NACIJA – ZAVRŠNI TURNIR U ČIKAGU (SAD)

Petak

Grupa B
23.55: (1,25) Brazil - Iran (3,55)

Subota

Grupa A
03.00: (1,60) SAD - Rusija (2,19)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara