Foto: Star sport
Foto: Star sport

Partizan i puna Arena ruše Olimpijakos, pa gledaju ka Kaunasu, Minhenu i Vitoriji

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.03.24. | 08:18

Čeka nas spektakularan dan u Evroligi gde sve može da se preokrene u korist crno-beli, ali i potencijalno da se iskomplikuje

Neće biti večeras lako navijačima Partizan Mozzart Beta da se koncentrušu na dešavanja na parketu kada njihovi miljenici od 20.30 (Sportklub 1) budu istrčali na megdan sa Olimpijakosem u 32. kolu Evrolige jer koliko god crno-beli drže sudbinu svojim rukama tri kola pre kraja, toliko bi i drugi rezultati mogli značajno da olakšaju put izabranicima Željka Obradovića u pohodu ka mesu koje vodi u plej-in. Posebno posle poraza Valensije u sredu uveče.

Kao što već svi znamo, Partizan realno nema sezonu kakvu je očekivao. Nikako da se dogodi ona serija iz prošle sezone kada su crno-beli gazili sve pred sobom, uključujuči i one najjače timove sa vrha tabele (Olimpijakos nadigran prošle sezone u Beogradu). Uostalom zbog toga je klub iz Humske prošle sezone okončao ligaški deo na šestom mestu što sada već odavno matematiči nije ni moguće.

Izabrane vesti

Najviše što ova ekipa Partizana može da uradi je da dobaci do devetog mesta ako se poklope drugi rezultati što bi obezbedilo prednost domaćeg terena u prvoj plej-in utakmici, a ako ste kojim slučajem zaboravili... Crno-beli moraju da pobede dva puta u plej-inu ako se uopšte plasiraju, a tek onda idu u plej-of gde će ih sačekati Real Madrid.

Ipak, da ne idemo previše unapred.... Treba prvo savladati Olimpijakos. Teže uraditi nego reći.

20.30: (1,90) Partizan Mozzart Bet (15,0) Olimpijakos (2,25)

Olimpijakos je ponovo ekipa koja pretenduje za titulu. Pričali bismo o njima kao o šampionima Evrope da prošle sezone nije bilo magije Serhija Ljulja u poslednjim sekundama finala. Ove sezone Grci nemaju Sašu Vezenkova, ali su vratili Nikolu Milutinova i sisten trenera Jorgosa Barcokasa funkcioniše sjajno.

"Suština je u načinu na koji ćemo izaći na teren, da li ćemo biti koncentrisani i držati se plana. Nisam bio na našem prethodnom gostovanju Partizanu, bio sam bolestan pa sam utakmicu gledao na TV-u, ali su mi igrači i saradnici preneli da je atmosfera bila takva da nisu mogli da čuju jedni druge. U svakom slučaju, nadam se da ambijent neće uticati da našu igru, da ćemo imati dobre opcije u igri, da ćemo igrati na potrebnom nivou da ostvarimo pobedu", rekao je Barcokas.

KEVIN PANTER POSTIŽE VIŠE OD 16,5 POENA - KVOTA U MOZZARTU JE 1,90.

Iako je nada postojala, jasno je da Partizan ni na ovom meču neće računati na Zeka Ledeja koji nije stigao na vreme da se vrati u Beograd posle smrtnog slučaja u familiji. Ponovo će ostatak tima morati da odradi ceo posao, a povećan teret je na plećima Bruna Kabokla i Frenka Kaminskog. Ovaj tandem centara je pokazao da može zajedno na parketu sjajno da funkcioniše. Videlo se u pobedi protiv Baskonije, a i Real je imao muka da ih zaustavi.

Sada Olimpijakos mora da pronađe način da ih uspori i to bez Filipa Petruševa koji nije spreman za ovaj meč.

"Imamo iskustvo utakmice koju smo igrali u prvom delu pre dosta vremena, ali ona bi trebalo da nam pomogne da znamo kako da igramo protiv njih. Ekipa koja je napravljena za najveće domete, imaju kvalitet i igru koja je prepoznatljiva otkako je Jorgos Barcokas tamo. Očekuje nas posao, da čitamo njihovu odbranu. Biće dosta preuzimanja, biće dosta protoka lopte u napadu. Oni su tim koji igra veoma strpljivo i dosta toga se odigra u samoj završnici napada. Kada to govorim, mislim na izuzetnu realizaciju u poslednje tri-četiri sekunde napada. To znači da ćemo morati da igramo odbranu 24 sekunde i da budemo spremni na to. Tu negde leži ključ utakmice“, kazao je Obradović.

POENI IGRAČA U EVROLIGI.

Kada utakmica bude počinjala večeras u rasprodatoj Areni, pri kraju će biti jedan, a u isto vreme počinjati još dva vrlo bitna susreta koji će navijači Partizana pratiti. Naime, od 19 časova igraju Žalgiris i Olimpija Milano. Italijani su u ovom momentu na 10. mestu. Potom od 20 časova i 30 minuta, Bajern dočekuje Barselonu, a Baskonija Efes.

Ono što je ključno, Partizan ima bolji međusobni skor od svih glavnih konkurenata, osim sa Bajernom. Zato će biti posebno važno da Barselona zaustavi ekipu Pabla Lasa, a ne bi bilo loše ni da Efes pobedi Baskoniju i tako eventualno otvori vrata devetom mestu. Naravno gleda se i Kaunas, i navija za Žalgiris da zaustavi seriju dobrim rezultata tima Etorea Mesine.

Sve u svemu, čeka nas pakleno veče u Evroligi, a za navijače Partizana će biti posebno stresno.

"Očekuje nas teška, preteška utakmica. Sada nema nimalo prostora za kiks. Dobro smo trenirali, izlazimo iz perioda u kojem nismo loše igrali. Olimpijakos je ekipa koja je dugo zajedno, okosnica tima je tu već dugi niz godina. Dovode igrače koji poznaju tu košarku i način njihove igre, poput Milutinova i Vilijams Gosa. Imaju dobru bazu i odličnog trenera, igraju disciplinovanu, agresivnu i čvrstu košarku, tako i u odbrani. Ali igramo pred našim navijačima gde definitivno igramo bolje nego na strani. Treba da pokažemo zube”, rekao je Aleksa Avramović.

EVROLIGA - 32. KOLO

Sreda

Makabi - Valensija 95:80

/Boldvin 17 - Odželeje 15/

Četvrtak

19.00:(1,80) Žalgiris (15,0) Olimpija Milano (2,25)

20.30: (3,00) Bajern (15,0) Barselona (1,50)

20.30: (1,60) Baskonija (16,0) Efes (2,65)

20.30: (1,90) Partizan Mozzart Bet (15,0) Olimpijakos (2,25)

21.00: (4,70) Asvel (17,0) Monako (1,25)

Petak

18.45: (1,90) Fenerbahče (hendikep -17,5) Alba (1,90)

20.30: (1,10) Real Madrid (23,0) Crvena zvezda (8,00)

20.30: (2,40) Virtus (15,0) Panatinaikos (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaKK PartizanKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara