Kil slavi, Kil je od noćas i fudbalski grad... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 23:05

U pojačanja uložili 1.300.000 evra i ušli u Bundesligu

Nekoliko godina su im indirektno spočitavali i zamerali kako nemaju dovoljno ambicija, da maltene ne žele da uđu u Bundesligu. 'Stručnjaci' je na demanti trebalo malo da popričekaju, ali evo - dočekali su ga. Holštajn Kil novi je član Bundeslige, 58. od otkako je nemačko najviše takmičenje brendirano i ponelo ovaj naziv 1963. godine.

Kil je u pretposlednjem kolu popularne Cvajte odigrao je 1:1 u derbiju sa Fortunom iz Diseldorfa, ostao na pet bodova prednosti u odnosu na večerašnjeg rivala i tako uoči poslednjih 90 minuta osigurao direktnu promociju. Da li sa prvog ili drugog mesta, manje je važno.

Izabrane vesti

Statistički gledano Fortuna je bila dosta bolja, imala veći posed lopte, puno više udaraca ka golu, međutim Kil je poveo rano i taj gol kao da je usmerio utakmicu. Tek nešto više od jednog minuta igre prošlo je kada je Benedikt Pišler na centaršut mladog Toma Rotea pogodio za 1:0.

Bila je to deveta asistencija za 19-godišnjeg levog beka Borusije iz Dortmunda, čiji razvojni put počinje da podseća na onaj što je imao David Raum.

Gosti su do izjednačenja došli u 70. minutu preko Grka Kristosa Colisa sa bele tačke, imali su dosta vremena za potpuni preokret, međutim Kil se dobro i organizovano branio i na kraju odbranio.

U poslednjem kolu Kil igra u Hanoveru, gde može da overi i prvo mesto. Fortuna dočekuje Magdeburg, dok Sankt Pauli ide Vehenu i dovoljan mu je bod da 'odbrani' drugo mesto.

U slučaju poraza Gusara i pobede ekipe iz Diseldorfa, zbog bolje gol razlike, ovi drugi će direktno u Bundesligu.

Kada je u pitanju Holštajn Kil da pomenemo još kako je ovom klubu bilo potrebno samo sedam sezona u Cvajti kako bi se dokopao elite. Uz to, dva puta je bio treći i ispadao u baražu.

Tokom dva poslednja prelazna roka, Kil je uložio 1.300.000 evra u jačanje igračkog kadra?!

Njegova najveća kupovina u istoriji upravo je strelac današnjeg gola Pišler, doveden iz bečke Austrije za 1.000.000 evra. Bilo je to u avgustu, pre tri godine...

Sadašnji sastav Holštajn Kila vredi oko 30.000.000 evra i jedan od najvrednijih igrača mu je srpski vezista Marko Ivezić (2.000.000), prošlogodišnja pridošlica iz Voždovca za 250.000 evra.

Neka slavi Kil. Kil je od noćas i fudbalski grad, ne samo rukometni.


tagovi

CvajtaBundesliga 2Holštajn Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara