©Starsport
©Starsport

Probudio se Karikari, a sa njim i Jedinstvo: Ubljani sve bliži Superligi, pala i Zvezdina filijala

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 19:11

Drugo mesto u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije merka i Inđija, dok Smederevci polako tonu

U prethodnom kolu, duboko u sudijskoj nadoknadi, Kvaku Karikari je doneo pobedu Jedinstvu protiv Tekstilca (2:1), a da je sa buđenjem ofanzivca iz Gane usledio i povratak Ubljana na željeni kolosek potvrdila je današnja utakmica protiv Grafičara i pobeda gostiju (4:2).

Iako je Zvezdina filijala povela iz prvog napada, nedozvolivši gostima da dodirnu loptu pre pogotka Babakara Embupa, usledio je furiozni period Jedinstva koje je sa četiri gola pre odlaska na odmor razrešilo pitanje pobednika, te je drugi gol Senegalca iz redova Grafičara samo ublažio poraz domaćina.

Izabrane vesti

Pokazali su Ubljani da su odlučni u nameri da izbore plasman u elitu uz OFK Beograd i izbegnu dodatnu borbu kroz baraž, te su posle poraza od Romantičara i Inđije, na početku plej-ofa, vezali dve pobede i tako napravili važan korak ka ostvarenju cilja.

Fenomenalna akcija domaćina, od početnog udarca do mreže rivala trajala je 37 sekundi i predstavljala je rasplet kakvom se Jedinstvo nije nadalo, ali je već u 8. minutu Karikari doneo izjednačenje. Ofanzivac iz Gane je sa 14 golova nastavio trku sa Dejanom Georgijevićem iz OFK Beograda (15 golova) za najboljeg strelca Mozzart Bet Prve lige, ali je istovremeno i najavio preokret koji su doneli Milićević, Pivaš i Stojanović, te su Ubljani uz tri gola prednosti otišli na odmor.

U drugom poluvremenu, gosti su iskoristili osetnu prednost da rasterećeno privedu utakmicu kraju, a Embup je drugim golom ublažio treći poraz Grafičara u četiri kola plej-ofa.

Istovremeno, poteru za Jedinstvom je nastavila Inđija koja je u još jednom derbiju bila bolja od Smedereva (3:1) te je ostala na dva boda zaostatka u odnosu na drugoplasirani tim Prve lige. Kao i na terenima iza juga Marakane, u Inđiji su sve dileme otklonjene u prvom poluvremenu s obzirom na to da se na gol Desančića iz penala nadovezao Vasilije Janjić i sa dva pogotka doneo nedostižnu prednost domaćinu.

Pogodak Saše Jovanovića u 65. minutu kratkotrajno je probudio nadu gostiju, ali se vrlo brzo ispostavio samo kao počasni.

Poslednja tri kola doneće neizvesnu borbu za drugo mesto, ali i za dve pozicije koje vode u baraž. Neizvesnosti je doprinela pobeda Tekstilca nad Radničkim iz Sremske Mitrovice (2:0), a oba gola postigao je Prins Ukačukvu.

MOZZART BET PRVA LIGA - 34. KOLO (PLEJ-OF)

Tekstilac - Radnički SM 2:0 (1:0)

/Ukačukvu 25, 72/

Inđija - Smederevo 3:1 (3:0)

/Desančić 18p, Janjić 18, 31, 43/

Grafičar - Jedinstvo 2:4 (1:4)

/Embup 1, 87 - Karikari 8, Milićević 24, Pivaš 27, Stojanović 45+2/

Mačva - OFK Beograd U TOKU



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeJedinstvo UbGrafičarFK InđijaSmederevoTekstilac OdžaciRadnički Sremska Mitrovica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara