Nikola Jović (AFP)
Nikola Jović (AFP)

Jović punio sve tri kolone u porazu Majamija, Rivsov tripl-dabl teži od Janisovog (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.03.24. | 03:57

Majami vodio posle dve četvrtine 55:53, pa se u drugom poluvremenu maltene nije pojavio na terenu; Partija sezone Ostina Rivsa zbog kojeg su Lejkersi dobili martaton sa Milvokijem

Nastavio je Majami da se bori za direktno mesto u plej-ofu, ali neretko se Hitu u poslednje vreme dešava da nakon egala u prvom poluvremenu. Tako je bilo pre četiri dana protiv Nju Orlenas Pelikansa, u međuvremenu je ekipa Erika Spolstre ubedljivo savladala Klivlend, da bi večeras, nakon vođstva na poluvremenu protiv Golden Stejta (55:53), domaćin izgledao poptupno bezidejno u trećoj i četvrtoj deonici. Zato su Voriorsi drugo poluvreme dobili rezultatom 60:37 i zato je na kraju bio 113:92.

Pozitivna stvar iz vizure ekipe sa Floride jeste novi pokazatelj da Nikola Jović košarkaški raste. Srbin je večerašnji meč završio sa 11 poena, šest skokova i četiri asistencije, a već u prvoj deonici imao je sedam poena. Na poluvremenu je ostao na istom košgeterskom učinku uz 60 odsto šuta iz igre, dve asistencije i jedan skok. U nastavku meča je i igra njegovog tima pala, samim tim i individualni učinak reprezentatica Srbije, prvenstveno šuterski. Duel je završio sa dve pogođene trojke iz sedam pokušaja i sa 4/11 pogodaka iz igre.

Izabrane vesti

Samo osam trojki ubacio je Hit iz 33 pokušaja, a sa skromnim procentom šuta iz igre od 40 odsto, nije imao šansu da izbegne poraz. Ni Voriorsi nisu blistali u dalekometnoj paljbi, ali ih je Klej Tompson sa 28 poena poveo ka važnom trijumfu u borbi za mesto u plej-inu, budući da je Golden Stejt trenutno deseti tim zapadne konferencije.

Sušta suprotnost duelu na Floridi bio je ona odigran u Fišev forumu u Milvokiju gde su gostovali Los Anđeles Lejkersi. Bio je to pravi spektakl začinjen sa dva produžetka u kojem je na kraju, zahvaljujući partiji sezone Ostina Rivsa gostujući tim slavio zamaskiravši izostanak Lebrona Džejmsa - 124:128.

Bio je to duel koji su Janis Adetokunbo i Rivs završili sa tripl-dabl učinkom, ali je 29 poena, 21 skok i 11 asistencija Grka ostalo u senci Rivsovog identičnog košgeterskog učinka osveženog sa 14 skokova i 10 asistencija. Statistički Janisov tripl-dabl bio je jači, praktično, Rivsov je imao znatno veću težinu.


Gubili su osam minuta pre kraja meča Lejkersi sa 75:94, a onda je Rivs bljesnuo. Isporučio je do kraja četvre donice četiri skoka i isto toliko asistencija, a u završnih pet minuta doprineo je sa sedam poena. Tu je stala i izuzetno važna trojka koja je zaostatak Jezeraša spustila na 101:99. Bacanja Torijana Prinsa 44 sekunde pre kraja odvela su meč u produžetak jer Janis dve sekunde pre kraja nije uspeo da provuče kroz obruč alej-ap za pobedu. Imao je Rivs u prvom produžetku četiri poena, a drugi se igrao zahvaljujući neverovatnom Entoniju Dejvisu koji je blokadom sekund pre kraja sprečio Dejmijana Lilarda da donese Baksima pobedu.

U drugo produžetku više od tri minuta nije bilo poena i logično, sve se rešavalo u poslednjem minutu. A ključna trojka za 124:121 bila je delo upravo Rivsa. U akciji koja je prethodila Rivsovoj trojki, Deanđelo Rasel (asistirao Rivsu pre šuta za tri) je imao ključnu blokadu, a Dejvis odigrao maestralnu odbranu na Adetokunbu. Obrva je duel završila sa 34 poena i epitetom najboljeg strelca susreta, a na to je nakalemila i 23 skoka, odnosno četiri blokade!

Bila je to četvrta uzastopna pobeda Lejkersa koji i dalje mogu da se nadaju direktnom mestu u plej-ofu.

NBA - REZULTATI

Majami - Golden Stejt 92:113

/Adebajo 24 - Tompson 28/

Milvoki - LA Lejkers 124:128

/Adetokundbo 29 - Dejvis 34/

Nju Orleans - Oklahoma 112:119

/Vilijamson 29 - Vilijams 26/

Sakramento - Dalas 96:132

/Foks 18 - Dončić 28/



tagovi

Golden Stejt VoriorsMajami HitNikola JovićLA LejkersLos Anđeles LejkersOstin RivsJanis AdetokunboMilvokiEntoni Dejvis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara