Izbor je – Saša Obradović

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 08:45

Trener Monaka prvi kandidat da nasledi Aleksandra Đorđevića na klupi reprezentacije Srbije

Izgleda da Srbija neće dugo čekati na novog selektora košarkaške reprezentacije. Posle razlazaka Aleksandara Đorđevića i čelnika KSS, u formi isteka ugovora, počela je licitacija ko bi mogao na klupi da zameni čoveka koji nam je doneo tri srebra sa tri različita takmičenja (SP 2014, Olimpijske igre 2016, EP 2017), a kako stvari stoje najveće šanse daju se – Saši Obradoviću.

Đorđevićev nekadašnji saigrač u državnom timu i aktuleni trener Monaka je favorit za osetljivu funkciju, pre svega zbog utiska da bi mogao da uskladi klupske obaveze sa reprezentativnim. Naime, u javnosti se osim Obradovićevog najviše pominje još ime Igora Kokoškova, ali je veliko pitanje da li bi uprava Sakramento Kingsa dozvolila pomoćnom treneru da odusustvuje usred sezone, pošto već 20. i 23. februara naš tim igra mečeve kvalifikacija za naredno Prvenstvo Evrope, protiv Finske i Gruzije. S obzirom da je u tom periodu NBA sezona u jeku, teško je verovati da bi Amerikanci pustili Kokoškova da vodi Srbiju, što u prvi plan izbacuje Obradovića.

Izabrane vesti

Naravno, nije Saša kandidat samo zbog toga, niti zbog činjenice da njegov Monako ne igra Evorligu, već „samo“ Evrokup, čiji se kalendar takođe poklapa sa terminima FIBA za kvalifikacije. Sportski žurnal piše da će dosta toga zavisiti od stava vlasnika Kneževa, Sergeja Dječeka, ali potpisnik vesti – Predrag Sarić, inače, urednik Žurnala i dugogodišnji hroničar košarkaških zbivanja – uverava da će Obradović izvesno biti četvrti selektor Srbije posle Zorana Slavnića, Dušana Ivkovića i Aleksandra Đorđevića. Da ne ostane nedorečeno, bivšeg plejmejkera su na tu funkciju preporučili izvanredni rezultati u berlinskoj Albii Lokomotivi iz Kubanja. Sam Saša Obradović deluje raspoloženo da se lati odgovornog posla.
Ja sam više puta izjavio da bi to za mene bio najveći uspeh u karijeri. Velika je čast voditi nacionalni tim svoje zemlje, to je za mene nešto posebno. Takve stvari se ne odbijaju. Zasad niko nije kontaktirao sa mnom, niti je bilo ikakvih razgovora na tu temu. Mislim da je još rano. Ljudi iz Saveza moraju prvo da vide šta je i kako dosad urađeno, pa tek onda da idu dalje. Oni će sigurno prvo izabrati kandidate, pa tek onda odlučiti“, predočio je Obradović u izjavi za Informer.

Drugi nezvanični kandidat za selektorsku funkciju, Igor Kokoškov, takođe, ističe da je kod njega „takva ambicija uvek postojala“, međutim...
Teško će Igor Kokoškov moći da vodi Srbiju, jer neće moći da napusti klub tokom sezone kad se igraju kvalifikacije. Klubovi u NBA ligi su veoma strogi po tom pitanju“, objasnio je tokom jučerašnjeg gostovanja na RTS-u Miodrag Ražnatović, uticajni košarkaški menadžer.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara