Luka Dončić šutira preko Marija (AFP)
Luka Dončić šutira preko Marija (AFP)

Dončić igrao 'Uhvati me ako možeš', Dalas postigao pola poena trojkama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.03.24. | 05:53

Slovenački reprezentativac i jedan od četvorice najozbiljnijih kandidata za MVP zvanje u prvom poluvremenu imao 26 poena, sedam skokova i pet asistencija, a u nastavku upisao samo još dva poena, četiri skoka i asistenciju

Predvodi Luka Dončić Dalas ka plej-ofu, zidaju Meveriksi pobede na temelju maestralnih partija svog MVP kandidata, ali još nisu sebi obezbedili garanciju da će zavriti među šest najboljih timova. Mada, ako do kraja ligaškog dela NBA lige - a ostalo im je još okruglo deset utakmica - budu igrali kao večeras protiv Sakramenta, izbegavanje plej-ina i direktan plej-of neće se dovoditi u pitanje. Rastavili su Dončić i drugovi Kingse na proste činioce i Kaliforniju napustili sa devetom pobedom iz poslednjih deset utakmica - 96:132.

Jednu od pomenutih deset mečeva nije igrao Luka Dočić, a vi pogađajte koji duel je Slovenac propustio. Naravno, onaj u kojem Dalas nije slavio. Večeras jedan od četvorice najozbiljnijih MVP kandidata (uz Nikolu Jokića, Šeja Gildžesa Aleksadera i Janisa Adetokunba) u prvom poluvremenu igrao sa domaćinima igre "Uhvati me ako možeš". Kingsi jednostvano nisu mogli, a Luka im je koš za nešto više od 20 minuta na terenu zatrpao sa 26 poena, a pride uhvatio sedam lopti i podelio pet asistencija.

Izabrane vesti

Dalas je na poluvremenu vodio sa 58:53, ali mu u trećem kvartalu nije bio poteban nadahnuti Dončić. As Mevsa je u trećoj deonici postigao još dva poena, uz četiri skoka i samo jednu asistenciju, a kako u poslednjem kvartalu nije ulazio, završio je utakmicu sa 28 poena, 11 skokova i šest asistencija. Štafetu je po dolasku sa velikog odmora predao u ruke Kajrija Irvinga i Tima Hardaveja Džuniora, a prednost Dalas otišla je na +25. Sa 20 poena zaostatka Kingsi su ušli u odlučujuću četvrtinu, ali umesto bilo kakve želje za povratkom, ponudili su Dalasu spušten gard.

Ekipa Džejsona Kida masakrilala je trojkama Sabonisa i drugove. Pogodili su Meveriski 22 trojke iz 39 pokušaja. Čak 66 poena postigli su gosti šutevima van linije 7,24, dakle tačno polovinu svojih poena ostvarili su dalekometnim pokušajima. Irving je postigao 24 poena, Hardavej Džunior imao 22, Pi Džej Vašington dodao 14, a Dante Egzum za 22 minuta na terenu došao do šest poena pogodivši dve trojke iz tri pokušaja. Imao je nekadašnji igrač Partizan Mozzart Beta i dva skoka, odnosno četiri asistencije.

U poraženom timu, 18 poena Dearona Foksa, jedan manje Kigena Marija, a Domantasu Sabonisu je sa 12 poena i 11 skokova, jedna asistencija nedostajala za 59. tripl-dabl u karijeri. Da je Sakrametno slavio, preuzeo bi od Dalasa šestu poziciju. Važnost utakmice nagoveštavala je ujednačeniju borbu i nema sumnje da su domaćini apsoluntno razočarali svoje navijače u Golden 1 centru.

NBA - REZULTATI

Majami - Golden Stejt 92:113

/Adebajo 24 - Tompson 28/

Milvoki - LA Lejkers 124:128

/Adetokundbo 29 - Dejvis 34/

Nju Orleans - Oklahoma 112:119

/Vilijamson 29 - Vilijams 26/

Sakramento - Dalas 96:132

/Foks 18 - Dončić 28/



tagovi

Luka DončićDalasDalas MeveriksSakramento KingsDomantas Sabonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara