Gol Manćinija (Reuters)
Gol Manćinija (Reuters)

Vučica je gladna i počastila se na San Siru posle šest i po godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 22:57

Prva pobeda Rome nad Milanom od oktobra 2019, Rosoneri će sa golom minusa morati u pakao Olimpika

Do sredine januara otužna Roma, od dolaska Danijelea De Rosija na kormilo kluba u kojem ima status legende - preporod! Usnula Vučica naprasno je ogladnela, naoštrila očnjake i počela da pobeđuje one od kojih je poslovično gubila i tamo gde odavno nije osetila slast trijumfa. Večeras, u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope počastila se na San Siru, gde joj je pobeda bila nedokučiva od oktobra 2017. godine i ugrizla je Milan prvi put od oktobra 2019. godine - 0:1.

Mnogi će reći da je gost iz Rima dobro prošao, budući da je nakon prvog poluvremena u egalu, ekipa Stefana Piolija preuzela primat u nastavku i opkolila De Rosijevu četu. Ali joj štitove nije probila. Stoji u statistici da je Milan čak 24 puta šutirao ka golu rivala (naspram Rominih 10 udaraca), ali mahom su to bili jalovi pokušaji, uglavnom sa distance. Najzreliju šansu da izjednači domaćin je stvorio u 87. minutu, kada magičan prodor Samjuela Čukvuezea nije unovčio Olivije Žiru... Lopta je nakon udarca iz neposredne bliznine pogodila prečku.

Izabrane vesti

Ali i za Milanove promašaje, nedovoljno precizne udarce zaslužni su i defanzivci Rome. Borbenošću, kretanjem, posvećenošću, koncentracijom i ogromnom željom da Đalorosima prirede nešto veliko ove sezone. To bi svakako bila sama završnica evropske B produkcije, a nije Vučica tako daleko budući da Milan naredne nedelje sa golom zaostatka mora u pakao Olimpika.

Veliki kapital timu iz prestonice doneo je vlasnik najubitačnije glave među defanzivcima u Ligama petice. Od dolaska De Rosija na kormilo, Paulo Dibala dobio je totijevsku slobodu u igri (osam golova i tri asistencije od dolaska De Rosija), a Roma postala daleko opasnija iz prekida. Osetili su to Rosoneri na svojoj koži, Argentinac je naciljao iz kornera, a Đanluka Manćini peti put ove sezone pogodio glavom! Prethodno je šmugnuo Rubenu Loftusu Čiku. Istina, momentalno nakon pogotka počelo je da se priča o nedosuđenoj ofsajd poziciju u kojoj se našao Stefan El Šaravi, pre nego što je opasnim udarcem naterao Majka Menjona da izbaci loptu u korner.

I El Šaravi je jedan od igrača koji je ozbiljno dobio na značaju dolaskom De Rosija i u skladu sa tim Faraon je je u prvom poluvremenu bio najveća napast za odbranu i gol Milana. Isto kao što je na drugoj strani taj epitet imao Tižani Rejnders. Holanđanin je ukupno tri puta pretio Miletu Svilaru, a Romin golman je pohvatao sve udarce i na četvrtoj uzastopnoj utakmici sačuvao mrežu svog tima. To mu se poslednji put dogodilo 2017. godine pod dirigentskom palicom Euzebija di Frančeska.

Velike zasluge za novu mirnu mrežu Rome imao je i komandant odbrane Kris Smoling, čovek koji se rvao sa Žiruom slično kao Antonio Ridiger sa Erlingom Halandom pre dva dana. Žiru odsečen, Rafael Leao i Teo Ernandez slabo prodorni po levom boku i epilog je bilo razočaravajuće veče za krcat San Siro.

Promeni utiska mogle su doprineti Piolijeve izmene Adli i Čukvueze, samo da Svilar u 75. minutu nije zaustavio nehotičan udarac Francuza, ili da je Žiru u gol spakovao pomenuto dodavanje Nigerijca. Ovako, ne baš Mont Everest, ali uspon na Kilimandžaro čeka Rosonere u revanšu za nedelju dana.

LIGA EVROPE - ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Milan - Roma 0:1 (0:1)

/Mančini 17/

Bajer Leverkuzen - Vest Hem 2:0 (0:0)

/Hofman 83, Bonifejs 90+1/

Benfika - Olimpik Marselj 2:1 (1:0)

/Silva 16, Di Marija 52 - Obamejan 67/

Liverpul - Atalanta 0:3 (0:1)

/Skamaka 38, 61, Pašalić 83/


tagovi

ac milanMilanRomaĐanluka ManćiniDanijele De Rosi

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara