Luis Alberto (©Reuters)
Luis Alberto (©Reuters)

U oktobru produžio ugovor, sad bi (opet) da ide: Ne želim ni evro više od Lacija

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 02:17

Luis Alberto iznenadio navijače rimskog kluba izjavom posle pobede nad Salernitanom

Pred čelnicima Lacija je izazovno leto. Sredinom marta promenili su trenera, na leto bi mogli i dobar deo tima. Kako stvari stoje, na Olimpiku će morati da izvrše rekonstrukciju igračkog kadra, a njihovu glavobolju pogoršao je Luis Alberto poručivši da bi želeo da napusti klub po završetku aktuelne sezone.

Španski maestro, koji skoro osam sezona svojom lucidnošću oduševljava ljubitelje fudbala na Apeninima, već je u nekoliko navrata bio blizu odlaska prethodnih godina, ali bi na kraju uvek ostajao u Rimu. U oktobru je čak potpisao novi, četvorogodišnji ugovor sa Bjankoćelestima po kojem je navodno dobio platu od 4.000.000 evra po sezoni, no, nije vredelo, potreba za promenom sredine očigledno je bila jača od novca.

Izabrane vesti

Odmah po završetku utakmice sa Salernitanom, koju je Lacio rutinski dobio (4:1), Alberto je za DAZN izjavio kako je ovog puta definitivno presekao.

"Prethodnih nekoliko nedelja bilo mi je veoma teško za mene. Ne znam kakav će klupski projekat biti, ali mogu da kažem da izvesno neću biti njegov deo", poručio je 31-godišnji Španac.

Kako kaže, odluku je već saopštio čelnicima kluba.

"Već sam pitao klub da prekine moj ugovor, ne želim da uzmem ni evro od Lacija, mogu da ga iskoriste na druge igrače. Mislim da je jedino ispravno da sada istupim. Klub mi je dao toliko toga, ali vreme je da mesto prepustim drugima", jasna je bila 'desetka' rimskog kluba.

Novi trener Lacija Igor Tudor bio je iznenađen njegovom izjavom. Deluje da se akt bivšeg veziste Liverpula nije dopao hrvatskom stručnjaku.

"Ne želim to da komentarišem. To je između njega i kluba. Imao je dobru utakmicu, zadovoljan sam njegovim današnjim nastupom. Ove stvari se rešavaju unutar kluba, ne javno", izjavio je Tudor na konferenciji za medije.

Kako bilo, Albertova izjava samo je još jedna u nizu naznaka da će se na Olimpiku predstojećeg leta dogoditi revolucija, jer rimska štampa je i prethodnih nedelja pisala o mogućim promenama u timu. Posebno u ofanzivnom delu tima.

Kapiten ekipe Ćiro Imobile nije najbolje podneo žestoke kritika navijača zbog neočekivano slabih partija u aktuelnoj takmičarskoj godini, Felipe Anderson, kojem u junu ističe ugovor, navodno je blizu dogovora sa Juventusom, a posle izjave njegovog agenta da se '40 dana nije čuo ni sa kim iz kluba' i Matija Zakanji razmišlja o odlasku. Za njega je takođe zainteresovan Juventus.

Alberto je u Večni grad stigao iz Liverpula leta 2016. godine za svega 4.000.000 evra, s tim da je Lacio obećao klubu sa Enfilda i dodatnih 30 odsto od narednog transfera. U slučaju raskida ugovora, jasno je da engleski klub ostati uskraćen za taj novac.

Španac je u dresu Lacija odigrao 302 utakmice i ostvario učinak od 51 gola i 76 asistencija.


tagovi

Luis AlbertoLacioLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara