Ćabi Alonso i Josip Stanišić (©Reuters)
Ćabi Alonso i Josip Stanišić (©Reuters)

Traži se Leverkuzen, živ ili mrtav

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 14:18

Ajntraht u teoriji može i do Lige šampiona, najviše zavisi od Borusije iz Dortmunda, a nešto manje od susreta sa Bajerom ove nedelje od 17.30 časova

Bajer Leverkuzen je kao kriminalac na Divljem zapadu iz „kaubojaca“, koji već dugo beži od duge ruke zakona. Glava mu je ucenjena visoko, a što duže odoleva nagrada postaje sve veća. Tolika da je privukla posebnu pažnju Ajntrahta iz Frankfurta, koji u nekom svom filmu želi da glumi ulogu lovca na glave.

Vezali su fudbaleri koje trenira Ćabi Alonso 47 utakmica u svim takmičenjima bez poraza. Nestvaran niz koji će ovu generaciju načiniti besmrtnom kao što su vestern filmovi doveli do toga da svi znamo ko su bili Vajat Erp ili Dok Holidej. Međutim, to samo znači da su njihove glave dostigne ogromnu vrednost. Skoro pa neprocenjivu.

Izabrane vesti

Traži se Bajer Leverkuzen, živ ili mrtav. Svaki lovac na glave u nemačkom fudbalu želi da baš on bude taj koji je uhvatio moćne Farmaceute. Sada je već to i stvar prestiža. Ajntraht će šansu za pet minuta slave imati ove nedelje od 17.30 časova, kada će izaći na duel sa Bajerom.

Posebna je motivacija za sve nas da budemo prvi tim koji je pobedio Bajer. Znamo da će to biti veoma teška borba, ali osećamo se da smo spremni. Ključ leži u maksimalno defanzivnom ponašanju, da se pokaže disciplina. Mislim da ćemo tako dočekati naše prilike u tranzicionoj igri“, ocenio je strateg Ajntrahta Dino Topmuler.

17.30: (3,25) Ajntraht Frankfurt (3,45) Bajer Leverkuzen (2,20)

Alonso drži ruku u visini pojasa, svestan je da u Frankfurtu kuju planove za atentat na Bajer.

Nikad nije lako igrati u Frankfurtu. Naravno da svi sada žele da nas pobede, ali i mi nameravamo da ostanemo neporaženi. Svesni smo da svake nedelje postaje sve teže i teže, ali imamo visoke ciljeve“, poručio je španski stručnjak.

Iako niko u Ajntrahtu još uvek nije spreman da priča o tome naglas, da ne urekne, ali frankfurtskim Orlovima se ukazala šansa kakvoj se sigurno nisu nadali. Mogli bi do Lige šampiona iako su tek šesti na tabeli Bundeslige.

Prvi deo jednog neverovatnog filmskog scenarija se ostvario, nemački šampionat je ispred Premijer lige dobio petog učesnika u eliti na osnovu učinka klubova u ovoj sezoni. Drugi, još luđi deo je da je Borusija iz Dortmunda peta na tabeli i verovatno će tu i da ostane. Te dve stvari su omogućile da Ajntrahtovi navijači mogu da se nadaju da će Milioneri da osvoje Ligu šampiona, da na taj način izbore svoju kartu za elitno takmičenje i sledeće sezone, pa da ta bonus pozivnica automatski pripadne klubu iz Frankfurta.

Doduše, Ajntraht još uvek nije obezbedio šestu poziciju, mada je blizu toga. Ima četiri poena više od Frajburga, a pet od Hofenhajma, uz odigran meč manje. Ukoliko bi savladao Bajer i matematički bi overio šesto mesto, dva kola pre kraja.

U prvoj polusezoni Orlovi nisu bili ni blizu toga da ugroze Farmaceute. Poveo je Leverkuzen već u 14. minutu pogotkom Viktora Bonifejsa, a početkom drugog poluvremena su Frimpong i Virc golovima osigurali rutinsku pobedu.

Još šest utakmica deli Leverkuzen od savršene sezone. Tri prvenstvene, dve u Ligi Evrope i jedna u Kupu Nemačke. Broji se sitno.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


BUNDESLIGA – 32. KOLO

Petak

Hofenhajm - RB Lajpcig 1:1 (0:1)

/Kramarić 90 - Šeško 38/

Subota

Borusija Dortmund - Augzburg 5:1 (3:1)

/Mukoko 4, 29, Malen 20, Rojs 34, Enmeha 64 - Vargas 32/

Štutgart - Bajern Minhen 3:1 (1:1)

/Stergiu 29, Vu Jeng 83, Silas 90+3 - Kejn 37p/

Verder - Borusija Menhengladbah 2:2 (1:1)

/Voltemade 45, 65 - Hak 8, Neuhaus 90+1/

Volfsburg - Darmštat 3:0 (2:0)

/Vimer 8, Vind 11, Černi 90+3/

Keln - Frajburg 0:0

Nedelja

15.30: (2,00) Union Berlin (3,50) Bohum (4,10)

17.30: (3,25) Ajntraht Frankfurt (3,45) Bajer Leverkuzen (2,20)

19.30: (3,25) Hajdenhajm (3,50) Majnc (2,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajer LeverkuzenAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara