Eder Militao i Tibo Kurtoa (Foto: Reuters)
Eder Militao i Tibo Kurtoa (Foto: Reuters)

Sjajne vesti za Real: Militao i Kurtoa će biti spremni za Mančester Siti

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.24. | 17:06

Obojica su od avgusta odsustvovali sa terena zbog identične povrede...

Protivnik najteži mogući, ali daleko do toga da će na Santijago Bernabeuu očajavati zbog ishoda žreba. Posebno što bi Real do dvomeča četvrtfinala Lige šampiona sa Mančester Sitijem mogao da bude značajno jači no što je trenutno.

Svega nekoliko sati po završetku žreba u Nionu trener madridskog kluba Karlo Ančeloti je izjavio kako se nada da će imati na raspolaganju Edera Militaa i Tiba Kurtou pre prvog meča sa aktuelnim šampionom Evrope. Zapravo, odmah posle reprezentativne pauze.

Izabrane vesti

Kurtoa je pokidao prednji ukršteni ligament kolena leve noge uoči početka sezone, te se još tada spekulisalo da se takmičarska godina za njega završila pre nego što je i počela. Isto je važilo i za Edera Militaa, koji je samo tri dana kasnije doživeo identičnu povredu.

Ipak, i jedan i drugi mogli bi da se vrate mnogo ranije nego što se sredinom avgusta predviđalo.

"Bolji smo nego ikada. Dobro stojimo u La Ligi, prošloi smo u četvrtfinale Lige šampiona. Kurtoa i Militao su se vratili. Optimističan sam", prokomentarisao je Ančeloti ukratko žreb, a onda se osvrnuo na pomenuti dvojac."Počeli su da treniraju sa timom ove nedelje, iskoristićemo ovu reprezentativnu pauzu kako bismo odigrali prijateljske utakmice sa mladim timom i vratili ih u ritam. Mislim da će biti spremni za meč 31. marta (protiv Atletik Bilbaa). Nećemo rizikovati. Oni rade vrlo dobro za sada."

To znači da bi i Militao i Kurtoa, ako sve bude išlo po planu, trebalo da budu spremni za prvi meč četvtfinala sa Sitijem u Madridu, koji je na programu 9. aprila. Revanš je sedam dana kasnije u Mančesteru.

Ono čega bi pak trebalo da se pribojava Ančeloti jesu potencijalne suspenzije. Naime, Mundo piše da su na karton od suspenzije Vinisijus Žunior, Džud Belingem, Eduardo Kamavinga i Oreljen Čuameni, svi vrlo važni članovi Realovog tima ove sezone. A, ako neko od njih 'požuti' u prvom meču, neće imati pravo nastupa u revanšu.


tagovi

Tibo KurtoaEder MilitaoKarlo AnćelotiReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara