©Starsport
©Starsport

Ludilo u Novom Sadu: Kolubara povela u 94, Mladost do boda u 98. minutu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 18:30

Borba za opstanak u Mozzart Bet Prvoj ligi sve uzbudljivija

Duel klubova sa same granice zone ispadanja doneo je danas najviše uzbuđenja na prvoligaškoj pozornici, ali je suština borbe između novosadske mladosti i Kolubare stala u sudijsku nadoknadu. Iako je domaćin u novom Sadu bio konkretniji i bolji rival, Lazarevčani su uspeli da u 94. minutu stignu do prednosti, međutim radost zeleno-crnih je trajala samo četiri minuta jer je u 98. Đorđe Šušnjar pogodio za 1:1.

Činjenica da je duel obilovao nizom prekida, pre svega usled pehova gostiju koji su se često žalili na povrede, uticala je da danas sjajni sudija Danilo Jerinić odredi nešto dužu nadoknadu, a u četvrtom minutu dodatnog perioda veliku grešku Miloša Popovića iskoristili su igrači Kolubara da režiraju kontru iz koje je precizan bio Vukašin Braunović. Radost Lazarevčana trajala je samo do osmog minuta nadoknade kada je Šušnjar iskoristio dugu loptu sa desnog boka i doneo izjednačenje.

Izabrane vesti

Izbegavši poraz, Novosađani su ostali na dva boda zaostatka u odnosu na Kolubaru, te su očuvali realne šanse u borbi za opstanak. Istovremeno, Mladost je barem za još kolo odložila put sugrađana u srpskoligaško društvo. Naime, ovi sad je istovremeno odigrao nerešeno sa Metalcem, te je razlika između Kanarinaca i Kolubare ostala 14 bodova.

Već otpisani Novi Sad je pružio zavidan otpor klubu iz gornjeg Milanovca, a i na tom susretu esencija je stala u završne minute. Iako je domaćin poveo u 55. minutu, gosti su sa igračem manje, posle isključenja Mirića, uspeli da dođu do remije koji je pogotkom u 88. minutu režirao Aleksić.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE (PLEJ-OF) – 2. KOLO

Novi Sad - Metalac 1:1 (0:0)

/Rac 55 - Aleksić 88/

Mladost - Kolubara 1:1 (0:0)

/Šušnjar 90+8 - Braunović 90+4/

Radnički NB - Dubočica 0:1 (0:1)

/Đurković 36ag/

Sloboda - OFK Vršac 3:1 (0:1)

/Čarls 57, Glišović 65, Đukić 86 - Rikelme 42/



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeMladost Novi SadKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara