Rukavina i Tadić zaustavljaju Žezusa (© Reuters)
Rukavina i Tadić zaustavljaju Žezusa (© Reuters)

Rukavina: Ne sviđaju mi se priče o osvetama i naplati dugova, dajte da pobeđujemo i prođemo grupu

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.04.22. | 12:34

“Pritisak na meču sa Švajcarskom će biti ogroman”, konstatuje bivši bek Orlova

Što bi rekli Francuzi – deža vi. To se dogodilo velikom delu srpske fudbalske publike kada je kuglica sa imenom reprezentacije Srbije upala u društvo Brazila i Švajcarske.

Isto društvo kao 2018. u Rusiji. Na Mundijalu na kojem je igrao i Antonio Rukavina, desni bek Orlova. I njegova reakcija je bila slična kao fudbalskom auditorijumu od Horgoša do Preševa.

Izabrane vesti

„Kopi – pejst. Zamalo još i Kostarika da upadne... Mislim da je 90 odsto Srba razočarano grupom. Opet Brazil, Švajcarska, ako prođemo dalje možda opet Portugalija, s kojom smo isto ko zna koji put bili i u kvalifikacijama. Poslednjih 20 godina stalno igramo s istima, dajte neke nove“, smeje se Rukavina.

Pre četiri godine smo u grupi zatvorili nastup sa Brazilom, sada ga otvaramo.

„Brazil je uvek favorit za osvajanje trofeja, ni sada nije drugačije. Igramo prvu s njim, može da bude to dobro, ali i opterećenje ako izgubimo, pa startujemo sa „minus tri“, jer bismo došli u situaciju da moramo da jurimo“.

A, kada se pomene Švajcarska i ceo „paket“ što ide sa njom...

Ne sviđa mi se ta priča o nekakvim osvetama, revanšima, vraćanju dugova. Da batalimo mi to, nego da se fokusiramo na fudbal, na pobede, na osvajanje bodova za prolaz u drugi krug. Nikako mi se ne sviđa ni to što igramo sa Švajcarskom u poslednjem kolu, jer će pritisak, baš zbog svega što je bilo, biti – ogroman“.

Na kraju i Rukavina konstatuje:

„Sad kad razmislim, možda nije ni slučajno što nam je upala baš ova grupa. Devedeset odsto drugih bi nam bilo lakše. Ipak, ja sam optimista“.

Srbija 2018. i Srbija 2022. Stav javnosti je da kvalitet naginje na Piksijevu družinu.

„Menja se fudbal iz godine u godinu, menjaju se timovi, tako da je teško porediti generacije. Svaka reprezentacija koja ide na Svetsko prvenstvo je skup u tom momentu najboljih igrača koje ta zemlja ima. Rekao bih da je razlika u prilog sadašnjeg tima to što igra ofanzivno, atraktivno, onako kako svi navijači vole da vide. Da li je to do selektora ili do mlađe, sveže krvi ili svega toga zajedno, to ne znam, ali imamo ekipu koja se nadigrava sa svima i stvarno je lepo gledati“.

Pre četiri godine Srbija nije uspela da izađe iz grupe sa Brazilom i Švajcarskom. Rukavina ima savet iz stečenog iskustva za ovaj novi tim.

Ima sad u sastavu Srbije nekoliko momaka koji su igrali u Rusiji, siguran sam da su i oni naučili tu lekciju. Mi smo mogli u Rusiji sa četiri boda da prođemo grupu, da smo bili pametniji. To su turnirske utakmice, svaki bod je važan i najbitnije je ne izgubiti. Verujem da momci neće dozvoliti da se ponovi ono što se nama desilo pre četiri godine“, poručuje Antonio Rukavina.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeMundijalKatar2022Svetsko prvenstvoSvetsko prvenstvo 2022Antonio Rukavina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara