Milorad Stajić i Stefan Vukić (©Starsport)
Milorad Stajić i Stefan Vukić (©Starsport)

Radniku Čair prija više nego Surdulica, ali Radnički ide po het-trik

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 09:09

Surduličani ove sezone više bodova osvojili u Nišu nego na svom terenu, a ostali su neporaženi na tri od poslednja četiri gostovanja današnjem rivalu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Komšijski okršaj jedina dva superligaša sa juga Srbije ujedno je duel dve ekipe koje su zimsku pauzu u šampionatu provele na začelju tabele, u zoni direktnog ispadanja iz lige. Radnički je sa dve uzastopne pobede popravio i plasman i raspoloženje, pa u današnji duel 23. kola ulazi kao veliki favorit protiv „fenjeraša“ Radnika, koji u nastavku sezone još nije osvojio ni bod i zakucan je za dno tabele, u prilično beznadežnoj poziciji.

Izabrane vesti

Kao što loše vesti često idu u paketu, tako se neretko i one dobre međusobno privlače. Razvedrilo se nebo nad Čairom i rezultatski, ali i kadrovski. Stanje i dalje nije idealno, sa povredama su posle IMT-a kuburili Stefan Čolović i Andreja Stojanović, ali kamerunski defanzivni tandem Faj-Jamkam trenirao je poslednjih dana sa ostatkom ekipe i vrlo je moguće da će Nikola Trajković, bar u nekoj meri, moći i na njih da računa.

„Samo još jedna utakmica u nizu protiv direktnih rivala u borbi za opstanak, onih utakmica koje, kako sam već rekao, vrede šest bodova. Prethodne dve takve smo uspešno prebrodili, sada imamo priliku da sve to materijalizujemo. Pobeda bi bila veliki vetar u leđa pred nastavak prvenstva i dala bi mnogo samopouzdanja našoj ekipi. Radnik je uvek neugodan rival za Radnički, baš sam pogledao te rezultate u poslednjih nekoliko godina. To je neki komšijski derbi, ali mi ne treba da imamo bilo kakvu drugu vrstu motivacije osim te da nas ova utakmice uvodi u mirniju luku. Imaju iskusnog trenera, igrali su u dva različita sistema ove tri utakmice. Pripremali smno se za oba, pripremićemo se i za treći. Prijalo nam je i to što smo imali nekih osam dana između dva meča da se oporavimo, osvežimo i dobro pripremimo“, ovog puta jednom gotovo stereotipnom izjavom, bez previše detaljisanja, najavio je Trajković meč u kojem Radnički juri het-trik pobeda, prvi takav niz posle više od tri godine.

Na drugoj strani, Radnik je i TSC-u i Partizanu pružio jak otpor, a igranje na Čairu tradicionalno mu prija. Pravi je kuriozitet da su Surduličani ove sezone osvojili više bodova u Nišu nego na svom stadionu. Jedinu pobedu u ovom prvenstvu, onu nad Spartakom, ostvarili su upravo na Čairu, gde su u dva meča kao domaćini osvojili četiri boda, a u Surdulici na devet utakmica ove sezone ukupno tri boda. U prethodna tri duela sa Radničkim nisu primili gol, a na poslednja četiri gostovanja Nišlijama poraženi su samo jednom!

„U ova tri kola, protiv izuzetno jakih rivala, nismo rezultatski napredovali, ali jesmo igrački. Svi se nadamo da taj trend konačno možemo da materijalizujemo i počnemo da sakupljamo bodove. Neće to biti lako u Nišu, jer je Radnički u zimskom prelaznom roku napravio vrlo ozbiljnu ekipu, vratio trenera Nikolu Trajkovića i sada igra dobro. Ali, ako i mi ponovimo neke stvari iz utakmice sa Partizanom, imaćemo čemu da se nadamo“, kazao je Dušan Đorđević, strateg gostiju, koji danas najverovatnije neće moći da računa na hrvatskog internacionalca Damira Šovšića, zbog povrede.

Utakmica na Čairu počeće u 13 časova (TV Arena sport 3), a sudiće je Lazar Lukić iz Beograda.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

Javor - Crvena zvezda 2:2 (0:1)

/Bosić 65, Mićić 72 - Seri 33, Radulović 55/

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Pantović 61 - Kanga 36 pen, Bukari 63, Hvan 84 pen/

Partizan - Železničar 3:1 (3:1)

/Baždar 7, Natho 29, 35p - Hajdin 20/

Nedelja

13.00 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Radnički NišRadnik SurdulicaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara