Radnički i Radnik pripreme počeli pobedama nad Uzbekistancima

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.01.24. | 17:56

Nišlije u Antaliji sa 3:2 slavile protiv Olimpika, a Surduličani sa 2:1 protiv Surho

Radnički i Radnik zimuju kao dve poslednjeplasirane ekipe na tabeli Mozzart Bet Superlige, pripreme za nastavak prvenstva sprovode u isto vreme u Antaliji, a i jedni i drugi počeli su ih pobedama nad rivalima iz Uzbekistana. Nišlije su sa 3:2 (1:2) pobedile Olimpik, odnosno olimpijsku reprezentaciju ove azijske države, dok su Surduličani rezultatom 2:1 (2:1) nadvisili Surhon iz Termeza.

Radnički se dva puta vraćao iz rezultatskog minusa i na kraju ipak pobedio. Prvi gol pao je već posle sedam minuta, strelac je bio Jalolidinov. Ali, samo par minuta kasnije, Nišlije su izjednačile golom mladog reprezentativca Srbije Davida Petrovića, nakon centaršuta Andrije Lukovića iz slobodnog udarca.

Izabrane vesti

Do odlaska na odmor, Olimpik je iskoristio još jedan poklon da ponovo povede preko Odilova. Nišlije su u nastavku došle do potpunog preokreta, golovima Andreje Stojanovića u 63. i novajlije Semira Smajlagića u 80. minutu, nakon kornera Nemanje Belakovića

Radnički je meč počeo u sastavu: Vasiljević, Jamkam, Vojnović, Petrović, Faj, Stojanović, Stajić, Luković, Petrov, Ilić, Vukić. Igrali su još: Bakić, Belaković, Mesarović, Frej, Smajlagić, Stevanović, Stojković, Petković, Krstić i Terzić.

Šef stručnog štaba Radničkog Nikola Trajković bio je pomešanih osećanja posle meča:

Najbitnije je da smo pokazali karakter, uspeli smo da se dva puta na utakmici vratimo iz minusa i na kraju pobedimo. Ali, voleo bih da nam se te stvari više ne dešavaju. Poklonili smo dva pogotka protivniku i morali smo da modifikujemo plan igre. Želeli smo da imamo jednu stabilnu utakmicu, a morali smo da jurimo rezultat. Greške koje su se danas desile treba da otklonimo. Sa druge strane, mi smo u posedu lopte imali apsolutnu kontrolu, znali smo šta radimo na terenu i kao rezultat toga došla je ova pobeda.”

Radnički će sledeći meč u Turskoj odigrati 24. januara protiv češke Karvine.

Radnik je protiv Surhona slavio na krilima Andrije Milića. Mladi vezista bio je strelac i asistent u trijumfu Surduličana na povratničkom debiju Dušana Đorđevića, koji je meč počeo sa sledećom postavom: Ranđelović, Abubakar, Vranjanin, Jović, Kadijević, Hajdarević, Milić, Anđelković, Tomašević, Bogdanović, Čumić.

Drugo poluvreme odigrala je sledeća ekipa: Vukadinović, Gašić, Milićević, Oreščanin, Jovanović, Martinkevič, Zajmović (od 90. Padežanin), Stojanović, Stojković, Duronjić, Anđelković (od 63. Šovšić). Dakle, šansu su dobila i najnovija pojačanja Radnika, Dženan Zajmović, napadač rođen u Belgiji, koji je stigao upravo iz Uzbekistana, a svojevremeno je nosio dres Željezničara i Veleža, te Damir Šovšić, iskusni, 33-godišnji ofanzivni vezista, pristigao iz Južne Koreje, a koji je tokom svoje karijere nastupao i za zagrebački Dinamo.

Svi golovi na današnjoj utakmici postignuti su u prvom poluvremenu. Radnik je poveo već u četvrtom minutu, Milić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, praktično je nabacio loptu u kazneni prostor, na koju niko nije igrao i ona je, budući da je išla pravo u gol, prevarila čuvara mreže Uzbekistanaca.

Sedam minuta kasnije, Surhon je izjednačio, nakon što je lopta, posle centaršuta sa leve strane, takođe prevarila golmana Rabđelovića, a konačan rezultat postavljen je u 33. minutu. Surduličani su oduzeli loptu rivalu na sredini terena, Milić je odigrao savršen pas ka Luki Čumiću, bukvalno ga spojio sa golom, ali je i egzekucija mladog napadača bila na visokom nivou i lopta se od stative odbila u mrežu.  


tagovi

Nikola TrajkovićAndrija Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara