Slavlje u Bačkoj Topoli (©Starsport)
Slavlje u Bačkoj Topoli (©Starsport)

Prštalo i u Topoli i odjeknulo - TSC je treći klub Srbije!

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.04.24. | 16:53

U Bačkoj Topoli 3:2, Vojvodina samo dva boda ispred Čukaričkog

akav derbi! Vojvođanski, srpski, ali i evropski! Kao i uvek, prštalo je sve od šansi, golova i napetosti, kao što i inače biva kada se sretnu TSC i Vojvodina. Topolčani su stekli dvostruku prednost posle samo pet minuta igre, da bi je izgubili posle sat vremena. Međutim, nije ekipa Žarka Lazetića posustala, čak i nakon što je ispustila stečeno vođstvo, smogla je snage da ponovo povede. Zablistao je mladi napadač domaćeg tima, Miloš Pantović, a pogodak u svom prepoznatljivom stilu je postiglo i otkrovenje sezone u redovima kluba iz Bačke Topole, Aleksandar Ćirković.

Sve skupa, na kraju 3:2 za domaće i nastavak sigurnog puta ka Evropi. Barem što se tiče TSC-a, navijači novosadske Stare dame nastaviće da se tresu i u narednim nedeljama.

Izabrane vesti

Deset utakmica, računajući i kup, nizu znali za poraz Novosađani, a pre samo nekoliko dana su Topolčanima naneli prvi poraz na strani (3:2). Preslikan je sada bio i rezultat, ponovo uz pogodak Dejana Zukića koji je još jednom majstorski izveo slobodan udarac i uspeo da prevari Veljka Ilića. Uspela je ekipa Božidara Bandovića da stigne i drzugi gol zaostatka, pa su navijači sa tribina u tom momentu klicali da žele pobedu.

Ipak, tri boda ovog puta ostaju u Bačkoj Topoli. Stara dama je pala na poziciju broj pet, dok će TSC mirnog sna na gostovanje Partizanu u Humskoj ulici. Prošlosezonski viceprvak tim sada ima deset bodova prednosti u odnosu na hit prventva, kragujevački Radnički, a čak 13 koraka je ispred Vojvodine.

Deluje da TSC ništa ne može da zaustavi na putu kao novom učešću u grupnoj fazi jednog od evrokupova. Uzlet Vojvodine za sada je zaustavljen, mada je Stara dama i dalje dva boda ispred Čukaričkog, koji je ranije danas izgubio u ludom meču u Kragujevcu.

Ovaj u Bačkoj Topoli nije ništa manje zaostajao što se tiče uzbuđenja.

S tim da je počeo kao u snovima TSC-a. Odmah na početku derbija rafalna paljba. Posle samo pet minuta igre već je vicešampion Srbije imao dvostruku prednost. Centaršut Miloša Cvetkovića sa desne strane ispratio je Miloš Pantović i pogodio za ranu prednost Topolčana. Ni minut kasnije, Aleksandar Ćirković je zatresao mrežu u prepoznatljivom stilu. Probio je po levoj strani, prebacio loptu na desnu nogu i „kiflom“ pogodio mrežu Lazara Carevića.

Preslikan gol su postigli Novosađani, umnogome sličan onome vodećem na Karađorđu od pre nekoliko dana. Slobodan udarac na ivici kaznenog prostora u pogodak je pretvorio kapiten Stare dame, Dejan Zukić, samo što je sada šutirao u ugao Veljka Ilića. Od tog momenta se proredio broj prilika, ali ne i tempo utakmice. Tek po koji udarac sa distance, i šansa za Zadi Serija posle koje je lopta otišla u korner.


Milošu Pantoviću su centimetri nedostajali da povrati dva gola prednosti svojoj ekipi, i to u dva navrata. Prvo nakon centaršuta Aleksandra Ćirkovića i udarca glavom, a potom i posle udarca sa 16 metara i pogođene stative.

Ni blizu početka prvog poluvremena nije bio početak drugog dela igre. Opipavanje pulsa i tek udarac Ifeta Đakovca sa distance su bili vredni pomena. TSC-u je prijala prednost, dok Novosađani nisu hteli da se previše zaleću napred i tako ostave prostor ubitačnom napadu domaćeg tima. Ipak su gosti stigli do izjednačenja, loptu je kroz sredinu proturio Zadi Seri, a Mihailo Ivanović je prosledio u mrežu.

Povratio je vicešampion Srbije prednost akcijom kao na malom fudbalu. Centaršut Miloša Cvetkovića glavom je spustio Ifet Đakovac, a Saša Jovanović je loptu kao na tacni prosledio Milošu Pantoviću, za njegov drugi pogodak na utakmici, jubilarni deseti u Mozzart Bet Superligi i delirijum na tribinama i na klupi Topolčana. Do kraja utakmice je bilo očekivano malo prilika i TSC je disciplinovanom odbranom uspeo da sačuva prednost, koju je najviše ugrozio Stefan Đorđević, udarcem sa distance.

TSC – VOJVODINA 3:2 (2:1)

/Pantović 3, 74, Ćirković 5 – Zukić 13, Ivanović 6/

Stadion: TSC arena, Bačka Topola

Gledalaca: 2.200

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac)

Žuti kartoni: Stojić, Đakovac, Krstić (TSC) Petrović (Vojvodina)

TSC (3-5-2): Ilić 6,5 – Đorđević 6,5, Krstić 6,5, Stojić 6,5 – Cvetković 6,5, Radin 7,5, Đakovac 7, Stanić 6,5 (od 69. Pejić 7), Ćirković 7,5 (od 80. Šoš) – Jovanović 7 (od 83. Rakonjac), Pantović 7,5 (od 83. Milosavljević)

Vojvodina (4-2-3-1): Carević 6,5 – Lazarević 6, Crnomarković 6, Korać 6, S. Đorđević 6,5 – Zukić 7, Petrović 6,5 – Kembel 6 (od 55. Radulović 6), Savićević 6 (od 78. Vukanović), Seri 7 – Ivanović 7

Igrač utakmice: Miloš Pantović (TSC)

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF - 31. KOLO:

Radnički Kragujevac - Čukarički 4:3 (2:3)

/Gluščević 6, Ortiz 29, Đurić 56, Ivelja 82 - Adžić 13, Melo 15, 41/

TSC – Vojvodina 3:2 (2:1)

/Pantović 3, 74, Ćirković 5 – Zukić 13, Ivanović 61/

18.00: (1,42) Crvena zvezda (5,00) Partizan (8,00)

18.00: (2,25) Mladost Lučani (3,20) Napredak (3,40)



tagovi

Miloš PantovićAleksandar ĆirkovićDejan ZukićMihailo IvanovićTSC Bačka TopolaFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara