Horaciju Moldovan (©Atleti/Twitter)
Horaciju Moldovan (©Atleti/Twitter)

Pre četiri godine nije mogao da igra u drugoj ligi Rumunije, sad ide u Atletiko Madrid

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 11:30

Ostvarenje sna za Horacija Moldovana

Život piše romane, a Horaciju Moldovan bi vrlo lako mogao da sebi obezbedi materijal za jedan bestseler. Jer van Rumunije ne toliko poznati golman upravo je postao novi igrač madridskog Atletika, koji je Rapidu iz Bukurešta platio 800.000 evra i aktivirao izlaznu klauzulu u ugovoru 26-godišnjeg fudbalera.

Jasno je da je Moldovan u Madrid stigao sa vrlo ograničenim prostorom da pokaže koliko ume, jer na stadionu Vanda Metropolitano je među stativama neprikosnoven Jan Oblak. Toliko da je Ivo Grbić izgubio strpljenje i rešio da napusti Španiju kako bi potpisao za Šefild junajted.

Izabrane vesti

Međutim, Moldovan je više nego rad da bude Oblakovo “obezbeđenje”. Jer on o ovakvom transferu nije mogao ni da sanja. Horaciju je naime počeo u u Klužu, kako tamo nije mogao do minutaže, otišao je u Hermanštat, tada u trećoj ligi, pa je u drugoj branio za Energetisijanul, Ripensiju i Sepsi… Toliko “dobro” i toliko “često” da prema sopstvenom priznanju uskoro nije mogao ni do ugovora u drugoj ligi Rumunije.

Onda ga je sasvim očekivano menadžer – sa kojim se u međuvremenu posvađao i koji će ga verovatno odvest na sud, ali i to je rumunski fudbal – odveo u prvu ligu, u UTA Arad. Naravno, ni tamo Moldovan nije igrao, pa se vratio u drugu ligu u kojoj je tada zbog velikih finansijskih problema igrao slavni Rapid. I tek tu je, pre svega tri godine, Moldovan zablistao, izborio se za šansu i oberučke je prihvatio.

Ali Atletiko? Tome nije mogao da se nada.

Isprva nisam ni verovao da me Atletiko zove. Ovo je šansa života. Da li zaista mislite da ja mogu da odbijem Atletiko? Ovaj voz verovatno nikada više neće da dođe. Idem tamo da naporno radim i da se nadam da ću, kada se šansa ukaže, umeti da je iskoristim. Fudbal je divan i nepredvidiv. Pre četiri godine nisam imao tim u drugoj ligi, a sada idem u Atletiko. Naučna fantastika”, euforičan je bio Moldovan nakon poslednje utakmice u dresu Rapida.

Možemo da ga razumemo.

Podsetimo, očekuje se da će Atletiko uskoro dovesti Ii Artura Vermrena iz Antverpena u transferu teškom 22.000.000 evra fiksno, dok bi još 5.000.000 Belgijanci mogli da prihodoju u bonusima.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Horaciju MoldovanAtletiko MadridRapid Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara