Montipo i Mančini (© Reuters)
Montipo i Mančini (© Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Verona bez Lazovića i Ilića dočekuje Romu

Vreme čitanja: 4min | pon. 31.10.22. | 15:01

Može li Tijago Mota do druge pobede?

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Zatvara se 12. kolo Serije A sa mečevima Verona - Roma i Monca - Bolonja. Na Bentegodiju domaći tim želi da prekine seriju od šest poraza što neće biti lako ne samo zbog protivnika već i zbog činjenice da nedostaju Ivan Ilić i Darko Lazović, stubovi tima. Roma galvanizovana porazom Lacija od Salernitane već vidi sebe na tabeli ispred gradskog rivala.

Izabrane vesti

U Monci se sastaju dva tima koja su promenili trenere na startu sezone i još uvek se vaga da li je to bila dobra odluka.

VERONA - ROMA (18.30)

Verona je samo jednom u istorji uspela tri puta uzastopno da pobedi Romu na Bentegodiju, bilo je to u zlatnom periodu Veneta kada su osvojili skudeto polovinom osamdesetih godina prošlog veka.

Verona sa nalazi u velikoj krizi i ona je koincidirala sa odsustvom dvojice srpskih fudbalera Ivana Ilića i Darka Lazovića koji su već tri godine njeni stubovi. Promena na klupi Verone nije donela željene promene mada je sa Boketijem tim igrao bolje protiv Milana i Sasuola, ali je ostao bez bodova. Šest uzastopnih poraza su poprilično uznemiravajući znak za uzbunu i meč protiv Rome je jedna od poslednjih prilika da se Verona iščupa iz vrtloga koji vodi u Seriju B.

Roma dolazi u Veronu sa serijom od tri pobede u gostima. Jedini kiks van Rima Murinjovi momci su imali protiv Udinezea, međutim, poraz od Napolija u prošlom kolu je ostavio trag u Trigoriji.

Nemanja Matić se oporavio od povrede i trebalo bi da bude na klupi večeras dok su u Večnom gradu ostali Spinacola i trojica igrača koji su već duže vreme povređeni: Vajnaldum, Dibala i Darboe.

U napadu bi trebalo da vidimo trio iz završnice prošle sezone Pelegrini i Zaniolo iza Ejbrahama. Kapiten Pelegrini će morati da stisne zube i pored problema sa povredama dok je Zaniolo zapet kao puška pošto nije igrao u Helsinkiju i želi da se iskupi za lošu predstavu protiv Napolija a Ejbrahamu je potrebno da pokaže da je ušao u formu i da meč u Finskoj nije bio izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Eventualno iznenađenje u timu Rome bi mogao da bude El Šaravi umesto Karsdorpa dok je Zalavski siguran starter, pitanje je samo da li će dejstvovati po levom ili desnom boku.

Igrači Rome su silno motivisani i jučaršnjim kiksom Lacija jer mogu da preskoče gradskog rivala pred direktan okršaj sledeće nedelje na Olimpiku, odnosno biće u prilicu da uđu u meč sa psihološkom prednošću tima koji je ispred na tabeli.

VERONA 3-4-2-1: Montipo - Hien, Ginter, Čekerini - Faraoni, Tameze, Velozo, Depaoli - Kalon, Verdi – Anri.

ROMA 3-4-2-1: Rui Patrisio - Mančini, Smoling, Ibanjez - Karsdorp, Kristante, Kamara, Zalevski - Pelegrini, Zaniolo – Ejbraham.

MONCA - BOLONJA (20.45)

Meć Monca – Bolonja će se igrati pod snažnim utiskom onoga što je preživeo igrač tima iz Briancole Pablo Mari. Podsetimo, njega i još nekoliko ljudi je napala osoba sa psihičkim poremećajem u jednom tržnom centru u Asagu. Pablo je bio zaboden nožu u leđa, ali srećom nije zahvatio nijedan vitalni organ i on se već nalazi na kućnom lečenju.

Monca je posle tri uzastopne pobede sa novim trenerom Paladinom zabeležila dva poraza na gostovanjima u Epmpoliju i Milanu. Domaći tim ohrabruje činjenica da su poslednja dva meča na svom stadionu završili sa pobedama i bez primljenog gola. S druga strane Bolonja je prošle nedelje zabeležila prvu pobedu sa novim trenerom Tijagom Motom protiv Lećea i sada se nada da bi premijerni trijumf mogao da stigne i na gostovanju u ovoj sezoni. Tim iz Emilije dosada je uspeo samo jednom da izbegne poraz daleko od Bolonje i to protiv Specije igravši nerešeno.

Tijagu Moti neće biti lako jer je ostao bez najboljih igrača, pre svega Marka Arnautovića na čiji račun idu gotovo svi osvojeni bodovi Bolonje. Austrijski Srbin se povredio, ali se ne radi o težoj povredi i trablo bi da bude na raspolaganju za duel sa Vanjom Milinkovićem Savićem sledećeg vikenda na Dal’Ari. Pored Marka, Bolonji nedosaju i Bonifaci, Kasijus i Skouten.

Monca ima samo dva igrača van stroja Pabla Marija i Ica, svi ostali su na raspolaganju i trener Paladino je na slatkim mukama da izabere najbolji sastav. Ključna dilema je u špicu napada između Mota Karvalja i Gitkajera.

Kurioziet je da se večeras sastaju uslovno rečeno najviše italijanski tim (računajući broj italijanskih fudbalera) i najmanje italijanski tim. Monca u svojim redovima ima italijanske igrače koji su postigli 60 odsto golova dok nijedan gol Bolonje ne nosi potpis jednog Italijana. 

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio - Marlon, Marone, Kaldirola - Čurija, Rovela, Sensi, Karlos Augosto - Pesina, Kaprari – Gitkjaer.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - Poš, Sumaoro, Lukumi, Kambijazo - Ferguson, Medel - Ebišer, Domingez, Barou – Zirkze.

SERIJA A – 12. KOLO

Subota

Napoli - Sasuolo 4:0 (3:0)

/Osimen 4, 19, 77, Kvarachelija 36/

Leče - Juventus 0:1 (0:0)

/Fađioli 73/

Inter - Sampdorija 3:0 (2:0)

/De Fraj 21, Barela 44, Korea 73/

Nedelja

Empoli - Atalanta 0:2 (0:1)

/Hatebur 32, Lukman 59/

Kremoneze - Udineze 0:0

Specija - Fjorentina 1:2 (1:1)

/Nzola 35 - Milenković 14, Kabral 90/

Lacio - Salernitana 1:3 (1:0)

/Zakanji 41 - Kandreva 51, Facio 68, Dia 68/

Torino - Milan 2:1 (2:0)

/Điđi 35, Mirančuk 37 - Mesijas 67/

Ponedeljak

18.30: (4,60) Verona (3,50) Roma (1,82)

20.45: (2,30) Monca (3,35) Bolonja (3,40)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Tijago MotaVeronaBolonjaŽoze MurinjoIvan IlićDarko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara