Nikola Jović (AFP)
Nikola Jović (AFP)

Pet Rajli o Nikoli Joviću: Ovaj momak ima talenat, kriva njegovog napretka je natprosečna

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.05.24. | 00:20

Predsednik Majami Hita sipao hvalospeve na račun reprezentativca Srbije

Raste Nikola Jović iz dana u dan i postaje sve ubojitije oružje Majami Hita. Odavno ga je Džimi Batler uzeo pod svoje, tretira ga kao mlađeg brata, a reprezentativcu Srbije sjajno prija i saradnja sa dvostrukim NBA šampionom Erikom Spolstrom.

Jović ove sezone prosečno beleži 7,7 poena 4,2 skoka i dve asistencije po utakmici, ali to je samo početak. Deo svog potencijala pokazao je i sredinom februara kada je sasuo 24 poena Milvoki Baksima za dosadašnji rekord karijere.

Izabrane vesti

Kako stvari stoje, svetla budućnost očekuje 20-godišnjaka rođenog u Lesteru i 27. pika sa drafta iz 2022. godine. Da ga i na Floridi vide kao jednog od potencijalnih nosilaca igre u godinama koje dolaze nagovestio je predsednik Hita, nekada legendarni trener Pet Rajli.

"Niko je prošle godine imao priličnih problema sa leđima. Videli smo ove sezone u 70, 80 posto njegovih mečeva da ovaj momak ima talenat. Sada je važno da razvija košarkaški IQ, da uči, uči i uči. Takođe, za dvadesetogodišnjaka su izuzetno bitni kardio treninzi. Ne želimo da ga napravimo da bude ogroman i mišićav. On je atleta. Ima sjajan košarkaški instinkt. Nesebičan je, dobar skakač, igrač koji može da trči sa jedne na drugu stranu terena. Krivulja njegovog napretka na dijagramima je nadprosečna", zaključio je Rajli.


tagovi

Nikola JovićMajami HitPet Rajli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara