Maurisio Poketino (Reuters)
Maurisio Poketino (Reuters)

Poketino: Način korišćenja VAR-a narušava sliku o engleskom fudbalu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 00:58

Argentinac nezadovoljan nakon što je njegovom timu poništen gol za preokret i pobedu u sudijskoj nadoknadi

Muke za Čelsi, muke za Maurisija Poketina. Pre koji dan, poniženje pred Arsenalom, večeras zaostatak od dva gola protiv Aston Vile, zatim hvatanje priključka, ali i razočaravajuća kulminacija za Plavce koji su verovali da će odneti sva tri boda sa Vila parka.

Naime, u dubokoj sudijskoj nadoknadi poništen je gol Akeselu Disasiju, a razlog je bio prekršaj koji je pre asistencije zemljaku napravio Benoa Badijašil. Jeste nekadašnji igrač Monaka odgurnuo Dijega Karlosa sa leđa, ali Poketino jednostavno ne može da se pomiri sa odlukom koju je, nakon gledanja snimka doneo glavni sudija Kreg Poson i zbog koje je rezultat ostao 2:2.

Izabrane vesti

"Svi koji su gledali utakmicu osetiće se razočarano. Sudija je prvo rekao da je faul, a onda potvrdio to u VAR sobi. Sudija je neverovatan i smešan. Teško je to prihvatiti. Slična stvar dogodila nam se u polufinalu (FA Kupa protiv Mančester Sitija), pre dve nedelje. Bilo je igranje rukom, nije dosuđen penal za nas, niti je sudija proveravao. Bolno je, narušava imidž engleskog fudbala i mislim čak da ni igrači Vile ne shvataju zašto je gol poništen", rekao je Poketino, pa nastavio: "Rekli su da je faul, a ako pogledamo šta se tačno dogodilo i kada bi svaka situacija poput ove bila okarakterisana faulom, ne bismo završili utakmicu sa 11 igrača. Ovakve odluke uništavaju igru."

Za kraj, osvrnuo se Poketino i na igru svog tima.

"Igra je bila vrlo dobra, mada je istina da smo u prvom poluvremenu lako primali golove. Nije lako igrati protiv Vile, tima koji je među četiri najbolja na tabeli. Mislim da se dogodilo ono što smo i očekivali i da smo imali dobru šansu protiv kvalitetnog tima. Moramo da nastavimo dalje, a naslovi u novinama biće da su nam poništili gol", zaključio je Argentinac.


tagovi

Maurisio PoketinoČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara