Partizan ostao bez tandema štopera iz „klase 2003“: Aleksa Purić otišao na Kipar

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 15:08

Visoki defanzivac na novoj adresi

Rekli su u Humskoj da će se više osloniti na sopstvenu decu, dati im šansu da treniraju sa prvim timom, možda i debituju, ali kako ne mogu svi na veliku scenu, pojedinci su rešili da napuste „Zemunelo“ trajno. Tako je rasformiran tandem štopera Teleoptika iz minule sezone. Luka Subotić je pojačao Čukarički, dok se Aleksa Purić otisnuo na Kipar. Sve to u situaciji kad je ekipi Igora Duljaja potreban najmanje još jedan centralni defanzivac posle odlaska Igora Vujačića u Rubin.

Subotić i Purić su ispisnici, obojica rođeni 2003. godine i obojica bez odgovarajuće šanse među crno-belima, koje su napustili po isteku ugovora. Za razliku od momka iz Gornjeg Milanovca koji je ostao u Srbiji, Šapčanin je rešio da gradi karijeru u inostranstvu, pošto je potpisao za Doksu. Reč je o timu već pojačanom dvojicom naših fudbalera, još jednim centralnim defanzivcem Aleksandrom Pantićem i napadačem Nikolom Trujićem, što bi trebalo da mu olakša prilagođavanje na novu sredinu.

Izabrane vesti

Purić je oblikovan u mlađim kategorijama Partizana, da bi prethodne dve godine proveo među Optičarima. U Beograd je stigao iz Savaciuma, koji se profilisao kao jedan od partnera crno-belih u regionu, jer je dao Strahinju Pavlovića i Sašu Lukića. Pod trenerskom palicom Zorana Kokanovića, koji je prvi uočio talenat visokog štoper, Purić je napredovao do profesionalnog ugovora sa Parnim valjkom.

Sad je na novoj adresi. U klubu koji je prethodni šampionat Kipra završio na 11. poziciji. Naredni počinje 19. avgusta, tako da će imati dovoljno vremena da se nametne treneru Kostsu Sakasu.


tagovi

Aleksa PurićTeleoptikDoksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara