PARTIZAN – OCENE: Stojković ponovo odlutao, Ostojić pokvario idealnu partiju, Suma morao da ranije sve reši

Vreme čitanja: 5min | čet. 28.11.19. | 21:37

Miloševiću se "otrgla" ekipa u poslednjih 10 minuta

VLADIMIR STOJKOVIĆ 5,5 – Sve je bilo sjajno do tog 87. minuta. I onda jedna duga lopta, loša procena štopera, još gora Stojkovića, koji je ponovo odšetao u nepoznato, bez ikakvog razloga i utakmica je dobila dramatičan tok. Imao je golman Partizana pre toga nekoliko solidnih intervencija, ali još jednom ove sezone je napravio neobjašnjivu reakciju, koja je preskupo kažnjena. Kod drugog pogotka nije mogao ništa.

NEMANJA MILETIĆ 6,5 – Na njegovom boku je bilo najviše borbe, jer se uglavnom išlo na Idrisija, ali je bek Partizana dobio sve te bitke i što se njega tiče, dosta dobra partija. Koja je ostala bez nagrade.

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 6 – Bio je jedan od tri najbolja pojedinca meča do tog samog finiša. Briljirao je u prvom poluvremenu, ali to je rezultatom obrisano kao gumica. Imao je tri-četiri fantastične intervencije, za aplauze. A, onda, kod drugog gola je stajao pored Drujfa, pustio ga da se odvoji i neodbranjivo šutira za gol i sve se srušilo kao kula od karata.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 6 – Jako dobar u drugom poluvremenu, sve je pravovremeno čisto i otklanjao opasnosti, bio dobar u skoku. A, onda opet jedan od tragičara na kraju. Kod prvog gola on i Urošević su dozvolili da duga, preduga, lopta padne do Drujfa, bez ikakve reakcije i da prevari Stojkovića.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 5,5 – Pustio je Drujfa kod prvog gola da „kresne“ loptu koja je otišla u mrežu. Kod drugog pogotka je cela odbrana Partizana odradila kriminalan posao, a lopta je sa Uroševićevog boka otišla na peterac, gde je ponovo Drujf dočekao i pogodio za 2:2.

SAŠA ZDJELAR 7 – Nije se AZ Alkmar naigrao u sredini terena, ništa nije uradio, iako je imao i daleko veći posed i mnogo više pasova. Zdjelar je odradio dobro svoj deo posla, čak je kod drugog pogotka Partizana oduzeo loptu Kupmajnersu i asistirao Sumi.

BIBRAS NATHO (do 92.) 7,5 – Onog momenta kada je izašao iz igre, u narednom napadu Partizan je ispao iz Evrope. Bio je Natho najbolji igrač utakmice do trenutka kada je srpski tim ostao sa igračem više na terenu. Nije samo u ofanzivi, nego je i u odbranu odradio jako dobar posao. Neočekivano je, ipak, da nije više uticao na ekipu da stane na loptu, da smiri igru u trenucima kada AZ nije mogao ništa drugo nego da „bunari“ iz očaja. Ponovo je davao sjajne lopte, namestio prvi gol, stvarao prilike saigračima...

ZORAN TOŠIĆ (do 69.) 6,5 – Na ovoj utakmici Tošić je igrao maltene krilnog beka. Nikada se nije više trudio u defanzivi nego večeras, presekao je mnogo lopti, zato ga je manje bilo u napadu. Kada je izašao s terena, Partizan je mnogo izgubio, bio je daleko manje opasan, organizovan, nedostao je još jedan iskusniji igrač da stane na loptu, smiri igru...

SEJDUBA SUMA 7 – Jednako koliko je odbrana napravila karambol i skrivila eliminaciju Partizana, breme krivice mora da ponese i Suma. Imao je Gvinejac „milion“ situacija da se meč završi mnogo pre kraja. Ali, pisali smo o tome i ranije, ima Suma baš preteranu želju da baš on bude junak. Postigao je gol, mogao je u bar deset situacija da proigra saigrače u gol šansama da se postigne i taj treći pogodak, ali nije vredelo. I sve se to kao bumerang vratilo. Šteta je to, jer je Suma odigrao, mimo tog dela, jako dobru utakmicu, bio je konstantan trn u oku Holanđanima, „maltretirao“ ih je sve dok nije zamenjen...

TAKUMA ASANO 7 – Možda i najbolja partija Japanca u Partizanu. Odlično je reagovao kod gola koji je postigao, ponovo ga je bilo mnogo u odbrani, presekao je mnogo protivničkih pasova. Šteta što ga nije bilo više i u završnici akcija...

UMAR SADIK 6 – Nevidljiv u prvom, daleko bolji u drugom poluvremenu. Izostao je učinak, gol ili asistencija, mada je imao nekoliko jako dobrih pokušaja. U finišu meča pao, ostao bez snage i velika je tragedija Partizana što nije imao na klupi rezervnog napadača, koji bi odmenio Nigerijca na terenu.

IZMENE

RAJKO BREŽANČIĆ (od 69). 6 – Ništa Partizan nije dobio ovom izmenom. Trebalo je da Brežančić pojača bok u defanzivi i da na svežinu istrči neku kontru, ali ništa od toga. Na kraju je čak i drugi gol pao sa te leve strane.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (od 75.) 5,5 – Zadatak mu je bio da pojača defanzivni blok u sredini i da donese prevagu u skoku. Ali, nije uspeo ništa od toga. Čak i kada je lopta dolazila do njega, gledao je iz prvog dodira da je pošalje od sebe, što je imalo potpuni kontraefekat.

IGOR VUJAČIĆ (od 92.) – Ušao je u igru i u tom napadu je AZ postigao gol tako što je i on zakasnio na loptu koja je išla ka Drujfu.

TRENER

SAVO MILOŠEVIĆ 6,5 – Baš teško oceniti. Partizan je 80 minuta briljirao na terenu u Hagu. Bila je to skoro savršena utakmica. Sve kako je Milošević nacrtao pre meča, delovalo je da će se ostvariti. Ali, sve vreme se dešavalo nešto o čemu smo već dva ili tri puta pisali – Partizan ne ume da „zatvori“ utakmicu. Ne ume da privede kraju manirom velike ekipe, koja zada udarac u bradu protivniku koji jedva stoji na nogama. Kao što je to bio AZ večeras. Partizan je ostao sa igračem više u 83. minutu, kod vođstva od 2:0 i potpuno se raspao na terenu! Ispada da bi bolje bilo da je njemu isključen igrač, da bi ekipa spremnije reagovala. Tu je najveća zamerka Miloševiću, što nije uspeo da unese mir u ekipu, koja je morala da kontroliše loptu do kraja, da je sakrije Holanđanima, a ne da im je predaje iz prvog dodira. Potpuni slom u 10 minuta. Neverovatna šteta, jer to ni Partizan, ni Milošević, nisu zaslužili. Dva puta im je AZ pobegao i to je bilo dovoljno da utekne u prolećnu fazu Lige Evrope.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara