Partizan našao alternativu za Sadika – u Novom Sadu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.01.20. | 17:24

Napadač Vojvodine nije jedini, ali jeste najozbiljniji kandidat da pojača špic srpskog osvajača Kupa

Grobari su odahnuli posle reči Partizanovog šefa stručnog štaba Sava Miloševića da je klub, sa njim na čelu, odbio sve ponude za najboljeg strelca tima Umara Sadika. Pominjale su se cifre i od 10.000.000 evra, ali posle prodaje Strahinje Pavlovića srpski osvajač kupa ima mogućnost da sačeka i „ganja“ veće cifre, tim pre što visoki Nigerijac ima svedpreduslove da nastavi sa festivalom golova u Humskoj.

Ostanak Umara Sadika je jedan deo ofanzivne slagalice Partizanovog stručnog štaba, koji namerava da kvalitetnim špicem tokom proleća, bar malo, rastereti bivšeg člana Rome. Poklušaj sa Petrom Gigićem nije uspeo, a prema saznanjima MOZZART Sporta sportski sektor crno-belih sada se ustremio na dovođenje najboljeg strelca Vojvodine Bojana Matića. Pregovori dva kluba su počeli, očekuje se da rasplet bbude poznat vrlo brzo.

Izabrane vesti

Još tokom letnjeg prelaznog roka iskusni golgeter rođen u Zrenjaninu pominjao se kao želja Partizanovog stručnog štaba. Vojvodina je odlučila da ga zadrži, što je bio odličan potez. Na 18 superligaških mečeva Bojan Matić je postigao devet golova i upisao dvce asistencije. Time je samo potvrdio status jednog od najboljih špiceva u ligi, koji je počeo da gradi igrajući za šabačku Mačvu. U jednom periodu je sam nosio ekipu iz Šapca i leta 2018. godine zaslužio transfer u korejski Seul.

Međutim, u Aziji se zadržao svega šest meseci. Igrajući za Vojvodinu od marta 2019. godine Matić je rehabilitovao karijeru. Dao je i gol u prolećnom meču protiv Partizana, pa je sigurno da je Savo Milošević do tančina upoznat sa njegovim kvalitetima.

Bojan Matić je ugovorom vezan za Vojvodinu do 2021. godine, pa će Novosađani moći da računaju na obeštećenje u slučaju da uđu u završnu rundu pregovora sa Partizanom.

Takođe, kako saznajemo Matić jeste ozbiljan kandidat za novog Partizanovog špica, ali ne i jedini. I dalje je u fokusu Nikola Petković iz Javora, kao i još jedan napadač čije ime, za sada, u Humskoj vešto kriju.

(Foto: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara