Laprovitola i Džejms (© Star sport)
Laprovitola i Džejms (© Star sport)

Monako i Barsa u problemu: Džejms i Laprovitola moraju da zapnu

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 10:13

Nastavlja se plej-of Evrolige

Plej-of Evrolige se već pošteno zahuktao, a ljubitelji košarke će moći da uživaju u petak uveče zbog dva istinski zanimljiva meča. Od 19.00 Monako dočekuje Fenerbahče, a od 21 čas Barselona igra protiv Olimpijakosa. Ono što ova dva okršaja čini toliko zanimljivim je činjenica da su oba domaćina u zaostatku.

U neizvesnim mečevima i Fenerbahče i Olimpijakos su uspeli odmah da naprave brejk u prvim mečevima i tako pribiju u ćošak Monako i Barselonu. Dva tima koji su favoriti za plasman za završni turnir i sada kako znaju i umeju moraju da pobede inače putuju u Istanbul, odnosno Atinu sa prevelikim zaostatkom koji je samo jednom u istoriji Evrolige preokrenut (Real Madrid protiv Partizana).

Izabrane vesti

Prvo da se posvetimo Monaku. Tim Saše Obradovića je prošle sezone igrao Fajnal-for, ove se očekuje da ponove uspeh zbog svega što su prikazali ove sezone u ligaškom delu, ali Fenerbahče je definitivno pokazao kvalitet i to u momentu kada je Monako imao čak devet poena prednosti u poslednjoj deonici na prvom meču plej-ofa.

Protivnik iz Istanbula se nije predavao, uspeli su da čak povedu i budu nadomak pobede u prvih 40 minuta, ali Monako je izborio produžetak gde je potom poklekao i sebi maksimalno zakomplikovao život.

Ipak, nije sve bajno ni za Fener jer se na meču povredio Skoti Vilbekin i veliko je pitanje da li će zaigrati u petak uveče.

Kada smo već kod povreda, onda moramo da istaknemo da i pobeda Olimpijakosa u Barseloni nije prošla bez problema. Naime, Filip Petrušev je osetio bol u kolenu posle nezgodnog pada i sada je on pod znakom pitanja za drugi meč u dvorani Blaugrana.

I bez Filipa Petruševa, Olimpijakos je u velikom naletu. Timskom igrom su uspeli da izdrže sve nalete Barselone koja nije uspela da iskoristi prednost domaćeg terena i nalaze se u identičnoj situaciji kao Monako.

Sada treba očekivati od Barselone, baš kao i od Monaka, da ostvare toliko željene pobede jer definitivno imaju individualni kvalitet za tako nešto.

U Barseloni bi svi morali da obrate pažnju na Nikolasa Laprovitolu i njegove šuteve. Iskusni Argentinac će verovatno na sebe preuzeti odgovornost da Barsi olakša život u drugom meču. Što se Monaka tiče, tu sve zavisi od Majka Džejmsa. Amerikanac će verovatno biti MVP ligaškog dela Evrolige, ali sve bi moglo da padne u vodu ako ne pomogne svojoj ekipi večeras da dođe do vredne pobede.

Do sada je uvek uspevao da blesne u pravi čas. To se očekuje i večeras u Monte Karlu.

Posle utakmica u petak sledi nešto kraća pauza jer se plej-of serije sele u druge gradove pa nastavak akcije u elitnom takmičenju sledi 30. aprila.

EVROLIGA - ČETVRTFINALE

PRVI MEČEVI

Utorak, 23. april

Panatinaikos - Makabi Tev Aviv 87:91

/Lesor 22 - Kolson 18/

Real Madrid - Baskonija 90:74

/Musa 16 - Hauard 15/

Sreda, 24. april

Monako - Fenerbahče 91:95 (81:81)

/Okobo 19 - Hejs Dejvis 19/

Barselona - Olimpijakos 75:77

/Ernangomez 13 - Vilijams Gos 15/

DRUGI MEČEVI

Četvrtak, 25. april

Panatinaikos - Makabi Tel Aviv 95:79

/Slukas 29 - Braun 18/

Real Madrid - Baskonija 101:90

/Kampaco 24 - Marinković 20/

Petak, 26. april:

19.00: Monako - Fenerbahče

21.00: Barselona - Olimpijakos

TREĆI MEČEVI

Utorak, 30. april

19.00: Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

20.30: Olimpijakos - Barselona

Sreda, 1. maj

19.45: Fenerbahče - Monako

20.30: Pobednik meča Baskonija - Virtus - Real Madrid

ČETVRTI MEČEVI

Četvrtak, 2. maj

18.45: Olimpijakos - Barselona

20.45: Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

Petak, 3. maj

19.45: Fenerbahče - Monako

20.30: Pobednik meča Baskonija - Virtus - Real Madrid

Termini eventualnih petih utakmica biće naknadno objavljeni.




tagovi

EvroligaKK MonakoKK BarselonaKK OlimpijakosKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara