(©Reuters)
(©Reuters)

PAO morao da šutne 23 puta da bi načeo Volos

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 17:59

Na kraju siguran trijumf Zelenih – 2:0

Fudbalska igra Viktorije u pravom smislu te reči. Kao da je neki petoligaš stao naspram Panatinaikosa u Atini. Volos ne samo da nije imao nameru da napada Zelene, nego su ga vile nosile skoro sat vremena, zbog čega su navijači domaćeg tima već počeli polako da gube nerve na tribinama.

Ali, nije odbrana Volosa baš kao bedem antičkog polisa. Sat vremena su se čuda dešavala na Nikolaidis stadionu, a onda je eksplodirao uragan na tribinama. Bila su potrebna tačno 23 šuta na gola (naspram jednog Volosovog) pa da vezista Dimitrios Kurbelis probije zid ispred gola gostiju.

Izabrane vesti

Na koncu je PAO trijumfovao još komotno, posle Šporarovog gola iz penala u 69. minutu na kraju je bilo 2:0 za lidera grčkog prvenstva. Istina, AEK ima u ovom momentu dve utakmice manje...

Ono što je bitno za Panatinaikos, uspeo je da se probudi iz debele krize. Činilo se da je tim Ivana Jovanovića potpuno potonuo kada je prosuo 12 bodova prednosti na vrhu tabele, kada je pogubio derbije i da je za njega šampionska trka izgubljena.

Pritisak je, utisak je, bio preveliki za zeleni tim iz Atine. PAO je proigrao onog momenta kada je ostao bez prednosti na tabeli. U prošloj rundi je savladao slabašnu Lamiju, a danas i Volos, za koji je u drugom poluvremenu igrao Ognjen Ožegović.

Istina, gosti su skoro celo drugo poluvreme imali igrača manje, ali ništa slika nije bila drugačija u prvih 45 minuta, jer je odnos šuteva na gol kada su igrači otišli na odmor bio čak 19:1 za domaćina.

Jedini problem za PAO je što se, ipak, za sve pita AEK, sve je u njegovim rukama, a u fantastičnoj je formi. Mada, daleko je kraj, a Zeleni su ponovo „živi“.



tagovi

PanatinaikosIvan JovanovićGrčka 1Volosognjen ožegović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara