Darko Brašanac (AFP)
Darko Brašanac (AFP)

Osasuna je veliki i gospodski klub: Novi ugovor povređenom Brašancu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 19:00

I pored višemesečne pauze klub sa El Sadara ne ostavlja na cedilu srpskog internacionalca

Od plasmana u finale Kupa kralja do kidanja prednjih ukrštenih ligamenata kolena i spoljašnjeg meniskusa.

Sve to preživeo je Darko Brašanac u roku od samo nekoliko dana. Ipak, danas iz Pamplone stiže lepa vest. Čelnici Osasune pokazali su da im ljudskosti ne nedostaje time što su ponudili produžetak ugovora nekadašnjem igraču Partizana, Betisa, Alavesa...

Izabrane vesti

Momku iz Čajetine ugovor ističe 30. juna i izvesno je da u predstojećem letnjem prelaznom roku ne bi mogao da pronađe pristojan angažman s obzirom na povredu koja će ga odvojiti sa terena najverovatnije do jeseni.

Španski mediji ističu da je politika Osasune uvek štitila igrača i da nikada nekog ranjenika neće ostaviti da iskrvari. Ovakav gest to i potvrđuje. Da podsetimo, Osasuna je jedan od četiri kluba u Španiji (preostali su Real Madrid, Barselona i Ateltik Bilbao) koji je u vlasništvu navijača koji biraju predsednika na izborima.

Srpski fudbaler je ove sezone odigrao 25 utakmica uz jedan gol, a Osasuna igra jednu od najuspešnijih sezona u poslednjih dvadesetak godina. Pored bajkovitog plasmana u finale Kupa, tim zauzima osmo mesto na tabeli La lige, bez ikakih strepnji oko borbe za opstanak a mnogo bliže pozicijama koje vode u Evropu.

Brašanac ima već 31 godinu, ulazi u igračke godine kada je sve teže izboriti dobre ugovorne uslove, povreda koju je doživeo praktično je najgora moguća stvar po njegovu karijeru, ali je srdačnim potezom uprave kluba dobio sav mogući podsticaj da izdrži neizbežno teških nekoliko meseci i vrati se tamo gde je je stao prethodnog vikenda na travi El Sadara protiv Elčea.


tagovi

Darko Brašanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara