Foto: AFP
Foto: AFP

Nedelja u Seriji A: Kulibali upalio tračak nade u Napoliju, Roma ide po tri boda u Beneventu

Vreme čitanja: 5min | ned. 21.02.21. | 10:05

Niko Vešticama u Seriji A nije dao toliko golova koliko rimski tim, gotovo pet u proseku po utakmici

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Osim milanskog derbija danas se igraju i dve veoma važne utakmice. Napoli i Roma su oslabljeni povredama brojnih fudbalera i umorni od napora i putovanja u Ligi Evrope, dok Atalanta već misli na sudar sa Real Madridom u Ligi šampiona a Benevento sanja da uzme prvi “veliki skalp” u ovoj sezoni posle remija sa Juventusom i Lacijom na “Vigoritu”. 

Izabrane vesti

ATALANTA - NAPOLI (18:00) 

Malo je reći da je Napoli desetkovan povredama. Tim Rina Gatuza je prosto opustošen. Ni povratak Kulibalija i Politana na raspolaganje za meč sa Atalantom nije mogao da popravi raspoloženje među Azurima, pošto će obojica verovatno na klupu. Podsetimo, van pogona su Ospina, Manolas, Hisaj, Deme, Lozano, Mertens i Petanja. Od šestorice napadača, Gatuzu su ostala samo dva, tako da će mladi Makedonac Elmas biti prekomandovan u napadački trozubac ili će Gatuzo promeniti formaciju u 4-2-3-1. 

U Bergamu ne mogu a da ne misle na Real Madrid i prvi meč osmine finala Lige šampiona. Atalanta je nanizala tri utakice na Gevis stadionu u Seriji A bez pobede, dva remija i poraz od Lacija. Ohrabrujuća statistika za trenera Boginje Đan Pjera Gasperinija ukazuje da su Bergamski izgubili samo jednom u poslednjih šest odmeravanja snaga sa Napolijem. 

Za razliku od Napolija koji ima čak sedam fudbalera u boksu i Gatuza koji će na klupi pored sebe imati gotovo sve rezerve iz podmlatka plus Rahmani, Politano, Gulam i Lobotka, Gasperini može da rasporedi snage svojih igrača imajući u vidu sudar sa Blankosima. Istini za volju Hatebor je i dalje van stroja i u Bergamu većaju da li da Holanđanina pošalju na operaciju.

Koliko je jak tim Atalante vidi se po dvobojima igrača za mesto startera: u odbrani su u konkurenciji za početnu postavu Đimsiti i Palomino, u veznom redu Frojler-Pašalić, u ulozi ofanzivnog pleja Pesina i Malinovski a u napadu će najverovatnije igrati dva Kolumbijca, Zapata i Murijel, pošto Gasperini želi da odmori svog najvirtuoznijeg igrača, Josipa Iličića, za megdan sa Real Madridom. 

Napoli ima očajničku potrebu za golovima Osimhena. Najskuplje plaćeni igrač u istoriji Napolija, postigao je samo dva gola u ovoj sezoni: nijedan u novoj 2021. godini. Na suprotnoj strani Luis Murijel je već ubeležio šest pogodaka od 1. januara do danas i niko mu nije ravan u Seriji A. 

ATALANTA 3-4-2-1: Golini - Toloi, Romero, Đimsiti - Šutalo, De Ron, Pesina, Gosens - Iličić, Malinovski - Zapata

NAPOLI 4-3-3: Meret - Di Lorenco, Maksimović, Kulibali (Rahmani), Mario Rui - Fabijan Ruiz, Bakajoko, Zjelinski - Elmas, Osimhen, Insinje

BENEVENTO - ROMA (20.45)

U derbiju “đalorosih”, oni rimski su uvek izlazili kao pobedenici: tri pobede uz gol razliku 14-4. Niko Beneventu u Seriji A nije dao toliko golova koliko Roma, gotovo pet u proseku po utakmici. Još neverovatniji je podatak da je Roma nanizala čak 26 uzastopnih pobeda protiv novajlija ili povrtnika u Seriju A. 

Međutim, Roma dolazi na stadion Vigorito bez četvorice svojih defanzivaca. Smoling, Ibanjez, Kumbula i Kristante su povređeni. Facio i Huan Žesus su mesecima u zapećku u Trigoriji. Toliko da nije sigurno da će igrati večeras i pored toga što je Mančini ostao jedini defanzivac na raspolaganju. 

Fonseka, to smo videli i u slučaju Džeka je sujetan trener i zlopamtilo. Facio i Huan Žesus su napravili neoprostivu grešku, na startu sezone, kada su pitali Portugalca zašto koristi Kristantea u defanzivnoj liniji pored njih živih. Od tada, njih dvojice gotovo da ne postoje. 

Edin Džeko, prema najavama iz Trigorije, bi trebalo ponovo da ustupi mesto startera Borhi Majoralu, dok se u tim vraća novi kapiten Lorenco Pelegrini koji će zauzeti poziciju pored Mhitarjana

Fonseka je na konferenciji za novinare pred meč sa Beneventom poručio da želi da vidi pristup utakmici kakvi su njegovi fudbaleri imali protiv Brage. U Trigoriji već svima cakle oči pred realnom mogućnošću da se sledećeg vikenda Roma popenje na drugo mesto u Seriji A: osim dve pobede Đalorosih protiv Beneventa i Milana, potrebno je i da Inter izađe kao pobednik u Derbiju male Bogorodice. 

Benevento je ostvario samo jednu pobedu u 2021. godini, nad Kaljarijem na Badnji dan po Julijanskom kalendaru. Filipo Inzagi se ipak uzda da njegovi momci mogu da ponove podvig iz mečeva sa Juventustom i Lacijom kada su izvukli bod u sudarima sa renomiranijim protivnicima. Pipo neće imati na raspolaganju samo Leticiju i Improtu, tako da će imati bogat izbor igrača da sastavi početnu postavu. Novo pojačanje u napadu Adolfo Gaić ne bi trebalo da počne utakmicu, ali se očekuje da debituje u drugom poluvremenu u Seriji A. 

Žordan Veretu je na korak od ulaska u istoriju kao drugi francuski vezni fudbaler koji je postigao deset ili više golova u jednoj sezoni Serije A. Pre njega je to pošlo za nogom samo Mišelu Platiniju. Takođe, Roma je jedini tim u Seriji A koji ima već trojicu igrača koji su u sezoni, u svim takmičenjima, postigli više od deset golova i sada je red na Džeka da se pridruži klubu. 

BENEVENTO 4-3-2-1: Montipo - Depaoli, Tuja, Glik, Barba - Hetemaj, Skjatarela, Viola - Jonita, Kaprari - Lapadula

ROMA 3-4-2-1: Pau Lopez - Mančini, Facio, Spinacola - Karsdorp, Viljar, Veretu, Bruno Pereš - Pelegrini, Mhitarjan - Borha Majoral.

SERIJA A – 23. KOLO

Petak

Fjorentina - Specija 3:0 (0:0)

/Vlahović 48, Kastrovili 64, Ejserik 82/

Kaljari - Torino 0:1 (0:0)

/Bremer 76/

Subota

Lacio - Sampdorija 1:0 (0:0)

/Luis Alberto 24/

Đenova - Verona 2:2 (0:1)

/Šomurodov 48 , Badelj 90+4 - Ilić 17, Faraoni 61/

Sasuolo - Bolonja 1:1 (0:1)

/Kaputo 52 - Sorijano 17/

Nedelja

12.30: (3,60) Parma (3,10) Udineze (2,20)

15.00: (3,30) Milan (3,40) Inter (2,20)

18.00: (1,95) Atalanta (3,50) Napoli (3,90)

20.45: (5,30) Benevento (4,00) Roma (1,63)

Ponedeljak

20.45: (1,20) Juventus (6,75) Krotone (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ABeneventoRomaNapoliAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara