©Reuters
©Reuters

Napoli dva dana pred Barselonu smenio trenera: Umesto Macarija - selektor Slovačke

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 21:15

Frančesko Kalcona izbor rukovodstva šampiona Italije

Remi protiv Đenove (1:1) pre dva dana ispostavio se kao kap koja je prelila čašu iz perspektive rukovodstva Napolija te je večeras prvi čovek kluba Aurelio de Laurentis saopštio Valteru Macariju da njegova misija prevremeno okončana.

Kako javljaju mediji iz Italije, aktuelni šampion Serije A, rastao se sa dosadašnjim trenerom i samo se iščekuje ozvaničenje te odluke. Istovremeno, kao zamena za iskusnog Italijana izabran je Frančesko Kalcona, selektor Slovačke, a navode medija potvrdio je De Laurentis kasnije tokom večeri.

Izabrane vesti

"Zahvaljujem Valteru Macariju, prijatelju porodice De Laurentis i Napolija, što je podržao tim u teškom i kompleksnom trenutku. Ostaće u srcima Napolitanaca i naše porodice. Takođe želim dobrodošlicu nazad Frančesku Kalconu, koji je već radio sa nama uz Sarija i Spaletija", istakao je prvi čovek Napolija.

Po odlasku Lučana Spaletija usledio je period krize za Napoli koji je sezonu posle osvojene šampionske krune počeo pod komandom Rudija Garsije, ali je Francuz već u novembru napustio stadion Dijego Armando Maradona. Upražnjeno mesto i ulogu vatrogasca preuzeo je Macari, ali je umesto buđenja ekipe samo produbio krizu, te je Napoli sa skromnim prosekom od 1,75 bodova po utakmici spao na tek 1,24 i značajno se udaljio od gornjeg doma i konkurenata za Evropu.

Priča o odbrani titule već nedeljama, pa i mesecima, nije aktuelna, a pod velikim znakom pitanja je i izalazak na međunarodnu scenu, pa je potpuno jasno nezadfovolčjstvo čelnika kluba koji su posle boda izborenog tek u 90. minutu utakmice sa Đenovom shvatili da nemaju vremena za oklevanje i posegli su za drugom trenerskom promenom ove sezone.

Macarijevo mesto zauzeće Kalcona koji je već bio zaposlen u klubu u dva mandat, ali kao član stručnih štabova Spaletija i Mauricija Sarija. Ne računajući sadašnji selektorski posao, budući strateg Napolija nije imao prilike da se okuša kao šef stručnog štaba, a priliku da se dokaže dobiće do kraja sezone. Prvo iskušenje predstavljaće ni manje ni više susret sa Barselonomu Ligi šampiona zakazan za sredu, a usled poslednjih promena italijanski klub je pomerio konferenciju za medije zakazanu za sutra.

Macari je Napoli vodio na 17 utakmica uz učinak od šest pobeda, tri remija i osam poraza, te je uz vrlo skroman utisak i posle samo tri meseca napustio klub.


tagovi

Valter MacariFrančesko Kalcona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara