Najbolji tim 23. kola Mozzart Bet Superlige: Surduličani dočekali svojih pet minuta

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 10:39

Prvi put od početka sezone igrači Radnika među idealnih 11

Potrajalo je, ali su i u Surdulici dočekali da njihovi fudbaleri budu u idealnom timu kola Mozzart Bet Superlige.

Prošlo je 23. kolo, a Radnik je napravio najveće iznenađenje i ostvario najubedljiviju pobedu: sa 3:0 u gostima je pregazio Radnički iz Niša. I samim tim, logično je da bude Surduličana među idealnih 11. Na prvom mestu je Borko Duronjić, koji je ovog puta laureat za najboljeg igrača kola.

Izabrane vesti

Ali, mesto među 11 najboljih su zaslužili i defanzivci Filip Jović i Aleksandar Kadijević, kojem se pišu dve asistencije u pobedi nad Nišlijama.

Dva mesta u timu kola ponovo su rezervisana za Kragujevčane, koji su upisali četvrtu pobedu u četiri prolećna kola. Štoper Slobodan Simović je prvi put ove sezone među “idealnima”, a društvo mu pravi desni bek Mehmed Ćosić, takođe debitant u ovom izboru, mada on je zimus stigao na “Čika Daču”.

I na krajnjem severu zemlje ima kandidata za tim kola. Spartak je kao gost pobedio Voždovac na Krovu (2:0), pa su mesta u idealnih 11 zaslužili vezisti subotičkog sastava Jovan Lukić i Aleksandar Todoroski.

Blistao je minulog vikenda tandem Partizana Samed Baždar – Bibars Natho. Dok je iskusni vezista jedan od najboljih igrača lige i čest gost u idealnih 11, a sada je zaslužio sa dva gola protiv Železničara (3:1), mladi napadač je prvi put zaslužio ovu počast, ali na kakav način: sva tri gola crno-belih su bili Baždarova režija: prvi je postigao, za drugi asistirao, a kod trećeg je izborio penal.

I još jedno novo lice u timu kola stiže iz Ivanjice: mladi vezista Lazar Mićić je sa golom i asistencijom u remiju sa Vojvodinom (2:2) zaslužio da se nađe u Idealnih 11.

Na golu, stara kajla – Saša Stamenković. Iskusni as zadužen za miran san i za evropske ambicije lučanske Mladosti, koji je spustio roletnu na golu u Novom Pazaru.

Idealni zim 23. kola Mozzart Bet Superlige čine (4-2-3-1): Stamenković (Mladost) 7 - Ćosić (Radnički KG) 7, Jović (Radnik) 7, Simović (Radnički KG) 7, Kadijević (Radnik) 6,5 - Natho (Partizan) 7,5, Lukić (Spartak) 7,5 - Duronjić (Radnik) 8, Todoroski (Spartak) 7,5, Mićić (Javor) 7,5 - Baždar (Partizan) 7,5.


tagovi

Jovan LukićBibars NathoFilip JovićSlobodan SimovićMehmed ĆosićSaša StamenkovićTim kola Mozzart Bet SuperligeBorko DuronjićAleksandar TodorovskiLazar MićićSamed BaždarAleksandar Kadijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara