Nikola Milenković protiv Plzenja (©Reuters)
Nikola Milenković protiv Plzenja (©Reuters)

Milenković se uzda u "12. igrača", a Plzenj u odbranu koja je primila samo tri gola u Evropi na 15 mečeva

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 13:46

Revanš meč četvrtfinala Lige konferencije igra se ovog četvrtka od 18.45 časova u Firenci, prvi duel Viktorije i Fjorentine završen je 0:0

Gledali smo Viktoriju iz Plzenja u osmini finala Lige šampiona i Lige Evrope, ali nijednom do sada u ovako kasnoj fazi nekog UEFA takmičenja. Ovog četvrtka od 18.45 časova češki klub ima priliku da se domogne polufinala Lige konferencije, ukoliko kao gost u Firenci iznenadi favorizovanu Fjorentinu.

Meč u Plzenju nije doneo previše uzbuđenja. I jedni i drugi su igrali oprezno, nisu želeli da uzburkaju previše vodu, pa je ostalo 0:0. Utisak je da su se oba tima čuvala za revanš pred navijačima Viole.

Izabrane vesti

Još u miks zoni posle te utakmice je reprezentativac Srbije Nikola Milenković priznao da je to donekle i bio plan trenera Vinčenca Italijana, da se odigra „na nulu“ u Češkoj.

Odmah smo preuzeli kontrolu nad utakmicom, napravili smo nekoliko šansi. Znali smo da se igraju dve utakmice, pa smo bili oprezni da ne primimo gol. Nismo uspeli ni da ga postignemo, ali revanš igramo pred našim navijačima i guraćemo jako da prođemo dalje. Znali smo da je Viktorija sjajna u defanzivnoj fazi, da zatvara prostor. Brzo smo pomerali loptu, pokušavali da naćemo rupu kao na treningu. Mislim da će nam navijači biti 12. igrač“, kazao je tada Milenković.


18.45: (1,37) Fjorentina (4,80) Viktorija Plzenj (9,00) – prvi meč 0:0


Plzenj do ovog dvomeča od početka sezone nije imao priliku da igra protiv ijednog tima iz Liga petice. U kvalifikacijama je pobedio Dritu, Gziru Junajted i Tobol, a u grupnoj fazi je bio ispred Dinama iz Zagreba, Astane i Balkanija. U prethodnoj fazi su Česi bili bolji od Serveta posle penala, pošto za 180 minuta nije viđen nijedan gol.

Od početka evropske odiseje 27. jula Viktorija je odigrala 15 utakmica, a primila je samo tri gola. Od toga po jedan protiv Kazahstanaca Tobola i Astane, te jedan od Drite u Prištini. Na oba duela sa Dinamom slavila je sa po 1:0.

Definitivno je Liga konferencije potpuno drugačija igračka od Lige šampiona. Prošle sezone Viktorija je u elitnom takmičenju završila takmičenje bez ijednog boda, sa gol-razlikom 5:24. Doduše, rivali su joj bili Bajern Minhen, Barselona i finalista Inter iz Milana.

Ima naravno do jačine protivnika, ali i činjenice da sada drugi trener sedi na klupi. Letos je Mihala Bileka zamenio 72-godišnji Miroslav Kubek.

Nikada nisam vodio ekipu u Ligi šampiona, tako da sam zadovoljan i ovom prilikom. Nikada nismo bili u četvrtfinalu evropskog takmičenja, što čini ovaj meč još interesantnijim. U prvu utakmicu sa Fjorentinom smo ušli sa dve želje, da dođemo do rezultata koji nam daje šansu da prođemo dalje i da nastavimo da doprinosimo koeficijentu češkog fudbala. Obe su nam se ostvarile. Naš posao se ne završava tu“, poručio je Kubek.

Njegov plan se neće mnogo promeniti u odnosu na onaj u Plzenju.

Fjorentina je poznata po tome što ima visok posed lopte čak i protiv najboljih ekipa iz italijanskog prvenstva. Ne možemo da se poredimo sa njom u tome. Moramo da budemo bolji u ofanzivnoj fazi, malo smo bili rezervisani kod kuće. Vežbali smo malo penale, svi su izveli po jedan posle treninga. Da li će nam to išta pomoći teško je reći. Nije za poređenje pritisak tokom utakmice i onaj tokom treninga“, objasnio je Kubek.

Ko bude bolji u Firenci u polufinalu će igrati protiv pobednika dvomeča PAOK-a i Klub Briža. Trenutno su tom trijumfu bliži Belgijanci, koji su pre nedelju dana kod kuće slavili sa 1:0.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

18.45: (1,37) Fjorentina (4,80) Viktorija Plzenj (9,00) – prvi meč 0:0

18.45: (2,50) Lil (3,40) Aston Vila (2,80) – prvi meč 1:2

21.00: (1,62) Fenerbahče (4,00) Olimpijakos (5,40) – prvi meč 2:3

21.00: (1,85) PAOK (3,50) Klub Briž (4,40) – prvi meč 0:1

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga konferencijeNikola MilenkovićFjorentinaViktorija Plzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara