Detalj sa meča Real Madrid - RB Lajpcig (©AFP)
Detalj sa meča Real Madrid - RB Lajpcig (©AFP)

Mijatova kritika Vinisijusu: Smiri se, Realov dres ne trpi takvo ponašanje

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 09:38

"Sve dobro što radi u fudbalu upropastiće na drugi način", upozorava nekadašnji golgeter

U sjajnoj formi igra Vinisijus Žunior u 2024. godini. U 13 utakmica dao je devet golova, a u poslednje dve tri puta je bio strelac. Ipak, Predrag Mijatović smatra da bi Brazilac mogao da bude još bolji i produktivniji kada bi , žargonski rečeno, "sredio glavu".

Više puta ove sezone Realov napadač bio je u centru pažnje zbog prepucavanja sa protivničkim igračima i navijačima, tvrdeći da je meta rasističkih uvreda. Sigurno je da, nažalost, ima toga, ali često Vinisijus i sam ume svojim ponašanjem da isprovocira reakciju druge strane. Posebno ga motivišu gostovanja na Mestalji pred navijačima Valensije, gde je pre pet dana bio dvostruki strelac, a umesto da sa saigračima slavi golove, pažnju je posvetio gestikuliranju ka tribinama.

Izabrane vesti

Još izraženiju "žutu minutu" Brazilac je imao u sinoćnjem revanšu osmine finala sa RB Lajpcigom, kada je nakon faula bez lopte uvatio Vilija Orbana za vrat i odgurnuo kapitena nemačkog tima. Provukao se samo sa žutim kartonom, iako su mnogi mišljenja da bi neki drugi fudbaler sigurno bio isključen u takvoj situaciji.

"Sudija nije imao hrabrosti da spusti na mesto takvog igrača kakav je Vinisijus. Zgrabio me je za vrat sa obe ruke, to je nepoštovanje", smatra Orban.

Kritiku na račun italijanskog arbitra Davidea Mase imao je i desni bek Lajpciga Benjamin Henrihs.

"Da je neko od nas uhvatio za vrat fudbalera Real Madrida, 100 odsto bi bio isključen".

Vinisijusovo ponašanje tokom sinoćnje utakmice zasmetalo je i nekadašnjem golgeteru madridskog kluba Predragu Mijatoviću.

"Dres Real Madrida ne trpi takvo ponašanje. Možda se u nekom drugom klubu to toleriše, ali u Realu ne. Savetovao bih ga da se smiri inače neće postati veliki igrač", rekao je Mijatović, redovan gost popularnih radio emisija u Španiji posvećenih fudbalu.

Ističe bivši napadač Partizana i da kvalitet brazilskog fudbalera nije sporan, ali da bi ponašanje mogolo da mu stvori velike probleme da njegovo ime ostane upamćeno samo po fudbalskom umeću.

"On je jedinstven igrač, sposoban da pravi razliku na terenu i zaslužuje veliko poštovanje. Ide ka tome da bude veliki igrač, ali svi mu savetuju da promeni ponašanje. Ponekad saigrači moraju da se ophode prema njemu kao da je dete. Mora da promeni mnogo toga, da napravi radikalnu promenu u svom ponašanju, inače će sve dobro što uradi u fudbalu upropastiti na drugi način", upozorava Mijatović.

Osvrnuo se nekadašnji reprezentativac naše zemlje i konkretno na Vinisijusovu situaciju sa Vilijem Orbanom.

"Ne razumem takvo ponašanje i prilično sam iznenađen. Da se to desilo protiv Real Marida svi bismo rekli da je UEFA ovakva i onakva, ali moramo biti objektivni i reći da je taj Vinisijusov potez bio izliv frustracije. Mogao je da ostavi ekipu sa desetoricom i možda je trebalo da bude zamenjen zbog svega", dodao je Mijatović.

Karlo Ančeloti je, međutim, ostavio Brazilca na terenu do kraja utakmice, a desetak minuta nakon incidenta (u 65) Vinisijus je postigao gol za 1:0, odnosno ukupnih 2:0, što fudbaleri nemačkog kluba nisu mogli da stignu. Još jednom je 23-godišnji napadač pokazao da kvalitet nije upitan i da bi mogao da ispuni predviđenu ulogu naslednika Karima Benzeme, ako uspe da konsoliduje temperament.

A, što se tiče Realovog timskog izdanja u revanšu sa Lajpcigom, Mijatović je takođe bio vrlo objektivan.

"Ne pamtim takvu utakmicu Real Madrida. Da budem iskren, za to što su još živi u Ligi šampiona mogu da zahvale Bogu", konstatovao je Mijat i dodao da, kada je reč o Primeri, jedino čudo može da spreči Madriđane da dođu do titule.


tagovi

Predrag MijatovićReal MadridVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara