Makedonci i Elmas odigrali magično poluvreme i sve prosuli! Englezi i Francuzi trenirali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 22:40

Komšije imale dve gola viška, ali Ukrajinci stigli do bodova – 2:3

Bila je Makedonija magična u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2021. godine. Na kraju uspela da napravi istorijski rezultat i plasira se na završnu smotru. Imali su naši južni susedi u novijoj istorij i epski trijumf nad Italijom u okviru baraža za odlazak u Katar.

Delovalo je u jednom trenutku, večeras u Skoplju, da će Makedonija upisati još jedan bajkovit rezultat. Lomili su Ukrajince, Elif Elmas je postigao prelep pogodak, tukli sa svih strana i na kraju su sve prosuli. Gosti su boljom igrom u drugom poluvremenu stigli do ogormnog preokreta i možda i ključnih bodova u borbi za Prvenstvo Evrope 2024. godine.

Izabrane vesti

Jedno od najboljih poluvremena u istoriji odigrala je Makedonija ove večeri u Skoplju. Euforična atmosfera vladala je na na nacionalnom stadionu, jer je i pre 31. minuta Makedonija mogla da dođe do prednosti. A onda je proradio i tandem najzvučnijih imena makedonskih reprezentativaca.

Prvo je Bardi iskoristio penal, a potom je Elmas totalno šokirao Ukrajince. Istinsku klasu pokazao je bivši vezista Napolija, pošto je sa 25 metara savio idealnu kiflu ua ogromnih 2:0.

Izgledalo je da je selektor Ukrajine, nekada čuveni napadač kijevskog Dinama Sergej Rebrov pogubio konce. I da će biti samo bleda senka nekadašnjeg partnera iz špica Ševčenka. Međutim, suviše je ratom zahvaćena zemlja kvalitetna selekcija da bi se bez borbe predala Makedoniji.

Preokret se dao naslutiti posle pogotka Zabranjija u 62. minutu. Ostalo je bila Mudrikova klasa. Čelsijev as je u nekoliko trenutka pre izjednačenja protutnjao pored nekoliko igrača Makedonije, završnuo loptu na drugu stativu gde je Konoplji ostao lakši deo posla.

Makedonci su izgubili fokus, što se videlo pkod crvenog kartona Muslijua. I posebno kod pogotka Cigankova, kome je opet prethodila asistencija Mudrika.

Nije bilo iznenađenja u ostalim mečevima kvalifikacija za Prvenstvo Evrope. Gostovanje na Malti pretvorilo se u lakši trening za Engleze. Gordi Albion se prošetao kroz Valetu. Prilično jak sastav izveo je Geret Sautgejt. Sa Sakom i Harijem Kejnom u špicu, odnosno Pikfordom na golu.

Maltežani su napravili nekoliko neoprostivih grešaka. Dovoljno da se meč završi posle prvog poluvremena (3:0) za Engleze. Domaćini su pogodili sopstvenu mrežu, častili penalom Kejna, dok je Arnold iskoristio grešku golmana domaćina Bonela. Na kraju je bilo 4:0.

Francuzi su dozirali protiv Gibraltara. Uz golove Mbapea i Žiru. Na kraju laganih 3:0.

Petak

GRUPA B

Grčka - Rebublika Irska 2:1 (1:1)

/Bakasetas 15 pen, Masuras 49 - Kolins 27/

Gibraltar - Francuska 0:3 (0:2)

/Žiru 3, Mbape 45+3 pen, Mueli 80 ag/


GRUPA C

Malta - Engleska 0:4 (0:3)

/Apap 8 ag, Arnold 28, Kejn 31 pen, Vilson 83 pen/

Makedonija - Ukrajina 2:3 (2:0)

/Bardi 31 pen, Elmas 38 - Zabranji 62, Konoplja 67, Cigankov 82/




tagovi

Eljif Elmas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara