Dušan Vlahović (AFP)
Dušan Vlahović (AFP)

Kup Italije: Viola sa trojicom Srba, u Veroni novinari mogu da slušaju komunikaciju sudija sa VAR sobom

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.12.21. | 12:15

Osim Vlahovića i Milenkovića u startnoj postavi Fiorentine najavljen i Aleksa Terzić

Kup Italije se nastavlja mečevima Fjorentina-Benevento, Verona-Empoli i Kaljari-Čitadela. U Firenci su najavljeni od prvog minuta u sastavu Ljubičastih Vlahović, Milenković i Terzić. Nedostajaće samo Nastasić koji je je povređen, vratiće se na taren posle Nove godine. U Kaljariju Valter Macari pokušava da podigne moral svojim igračima protiv drugoligaša iz Veneta dok će meč na Bentegodiju ući u istoriju kao prvi na kojem će novinari moći da slušaju razgovor između glavnog arbitra i njegovih kolega u VAR sobi.

FJORENTINA – BENEVENTO (21.00)

Izabrane vesti

Fjorentina ima ambiciju da daleko dogura u Kupu Italije. Štaviše, sa Dušanom Vlahovićem ništa više nije nemouguće kada je u pitanju tim Vinčenca Italijana. Srpski centarfor je najavljen u startnoj postavi mada neće biti veliko iznenađenje da ga kormilar Fjorentine ostavi na klupi i ubaci u igru samo ako bude bilo potrebe, imajući u vidu razliku u kvalitetu između dva sastava.

Italijano je najavio limitiranu rotaciju u svom timu, s jedne strane želi da pruži šansu igračima koji su imali manju minutažu, poput našeg Terzića u ulozi levog beka, kao igrača veznog reda, Benesija, Pulhara i Maleha. Postoje realne šanse da Fjorentinu vidimo od prvog minuta sa tri Srbina u sastavu.

I trener Beneventa Kazerta neće igrati meč sa rezervama. Tim iz Kampanje je nanizao četiri pobede u Seriji B i želi da nastavi seriju i u Kupu Italije i pored toga što ih za vikend čeka sudar sa Moncom Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija.

Poput Vlahovića, najboljeg strelca u Seriji A, trebalo bi da vidimo i Lapadulu, najefikasnijeg igrača u Seriji B sa deset golova.

Ljubičasti i dalje ne mogu da računaju na našeg Nastasića, prvog golmana Drongovskog, Kastrovilija i Saponaru. Benevento ima samo dvojicu igrača van stroja Leticiju i Fulona.

FJORENTINA 4-3-3: Rozati – Venuti, Milenković, Igor, Terzić – Benasi, Pulgar, Maleh – Gonzales, Vlalhović, Sotil

BENEVENTO 4-3-3: Paleari – Ela, Glik, Pastina, Mašanđelo – Telo, Vivijani, Jonita– Insinje, Lapadula , Sau (Improta)

----------------

Sve mečeve Kupa Italije možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbetcom. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------

KALJARI – ČITADELA (18.00)

Valter Macari želi da dočeka u što boljem raspoloženju predstojeće praznike. Prvi uslov da bi se to dogodilo je da na sledeća dva meča u Kupu Italije i prvenstvu ostvari dve pobede na svom terenu, prvo protiv Čitadele, a zatim protiv Udinezea.

Kaljari će se predstaviti u kompletno rezezervnom sastavu, od golmana Radunovića do centarfora Pavoletija.

Za razliku od Kaljarija koji nije uspeo da zabeleži nijednu pobedu od polovine oktobra, Čitadela od kraja oktobra ne zna za poraz u Seriji B. Sa serijom od četiri pobede i tri remija, tim iz Veneta se približio vrhu tabele druge italijanske lige.

Tim sa Sardinije ima potrebu da izbriše težak poraz od Intera prošle nedelje i da podigne moral pred meč sa Udinezeom koji ima ukus majstorice u borbi za opstanak budući da će Kaljari pre Božića imati i gostovanje u Torinu protiv Juventusa.

U Kaljariju su i dalje - pored povređenih na duži rok Strotmana i Valukijeviča - van stroja Nandez i Čepiteli za koje Macari veruje da mogu da se oporave do okršaja sa timom iz Friulija.

Lista igrača na koje može da računa trener Čitadele Gorini je mnogo duža: nedostaje čak sedam fudbalera.

KALJARI 3-5-2: Radunović – Altare, Godin, Karboni – Zapa, Dejola, Oliva, Obert, Likojanis – Pereiro, Pavoleti

ČITADELA 4-3-1-2: Maniero – Matioli, Frare, Adomi, Donaruma – Macoko, Pavan, Branka – Antonuči – Kupone, Bereta

VERONA – EMPOLI (15.00)

Derbi šesnaestine finala Kupa Italije igra se na Bentegodiju. Timovi Igora Tudora i Aurelija Andreacolija su među najprijatnijim iznenađenjima u Seriji A. Empoli je na gostovanjima ove godine uzeo skalpove Juventusu i Napoliju, a Verona je na Bentegodiju sa Tudorom bila nesavladiva sve do prošlog vikenda kada su izgubili od Atalante.

Oba trenera će ovog popodneva igrati sa kombinovanim sastavima i bez velikih ambicija jer ih u osmini finala čeka duel sa Interom na San Siru. Na klupi će ostati nekoliko ključnih igrača u oba tima, od golmana startera do dvojice golgetera koji su se probudili u ovoj sezoni, Čolita Simeonea i Pinamontija.

Današnji meč na Bentegodiju biće istorijski zbog toga što će prvi put biti omogućeno grupi novinara da slušaju komunikaciju između glavnog sudije i njegovih kolega u tzv. VAR sobi.

VERONA 3-4-2-1: Pandur – Četin, Čekerini, Kazale – Kančeleri, Ongla, Ilić, Lazović – Barak, Besa – Lazanja

EMPOLI 4-3-1-2: Vikario -Flamoci, Romanjoli, Viti, Markica – Has, Štulac, Bandineli – Bajrami – Mankuzo, La Mantija

KUP ITALIJE - 1/16 FINALA

Utorak

Venecija - Ternana 3:1 (0:0)

/Hejmans 49, Crnigoj 66, Forte 81 - Petinari 53/

Udineze - Krotone 4:0 (3:0)

/Puseto 20, 62, De Majo 28, Sakses 41pen/

Đenova - Salernitana 1:0 (0:0)

/Ekuban 76/

Sreda

15.00: (1,95) Verona (3,50) Empoli (3,90)

18.00: (1,90) Kaljari (3,50) Čitadela (4,10)

21.00: (1,35) Fjorentina (5,00) Benevento (9,00)

Četvrtak

18.00: (2,15) Specija (3,45) Leče (3,35)

21.00: (2,55) Sampdorija (3,30) Torino (2,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

FjorentinaKup ItalijeVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara