Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kreće izbor za novog trenera Milana

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 11:24

Stefano Pioli dobija otkaz na kraju sezone, kokurencija za njegovog nasledinika izuzetno ozbiljna, prvi pik Paulo Fonseka

Danijele de Rosi i Roma direktno su odgovorni što je uprava Milana donela konačnu odluku po pitanju budućnosti Stefana Piolija nakon revanša četvrtfinala Lige Evrope. Način igre Rosonera u okršajima sa Vučicom zaokružio je konačan stav čelnika Rosonera, koji glasi - otkaz na kraju sezone.

Milan će drugu uzastopnu sezonu završiti bez osvojenog trofeja, što je samo manji razlok odluke o smeni iskusnog stratega. Glavnim ljudima u Milanelu daleko više smeta sam izgled ekipe. Milan i Pioli pokazuju znake zasićenja, zapravo, najviše deluje kao da šef struke kluba sa San Sira više ne poseduje sposobnost da nadogradi aktuelnu ekipu.

Izabrane vesti

U takvim situacijama rastanak predstavlja najbolje moguće rešenje, bez obzira što je Pioli u novembru 2022. godine dobio poverenje i potpisao ugovod do 30. juna 2025. godine. Doduše, u tom trenutku Pioli i Milan su još uvek išli uzlaznom putanjom, što je potvrdio i plasman u polufinale Lige šampiona. Ipak, izgleda da je taj rezultat predstavljao plafon za ofaj tim i aktuelnog šefa struke.

Formalni koraci oko raskida saradnje biće preduzeti u narednim danima, a italijanski mediji uveliko licitiraju o imenima, kojih ima poprilično. Ipak, čini se da je glavni pik Paulo Fonseka, koji iza sebe ima dve vrlo dobre sezine u francuskom Lilu, a posebno u aktuelnoj gde je sastav portulaskog stratega podigao lestvicu po pitanju rezultata, ali i kompletnog kvaliteta igre. Lil je trenutno na četvrtom mestu tamošnjeg šampionanta, a u četvrtfinalu Lige konferencije je nesrećno eliminisan od Aston Vile.

Fonseka ima brojne ponude, s obzirom da predstavlja atraktivno rešenje jer mu ugovor ističe na kraju sezone. Ipak, deluje da Milan predstavlja najatraktivniju opciju. Takođe, čelnici Milana već su obavili neformalne razgovore sa njegovim menadžerom Markom Abreuom, oko preuzimanja ekipe ovog leta.

Ibrahimović (Foto: Reuters)Ibrahimović (Foto: Reuters)

Nekoliko italijanskih medija kao drugog pika vidi bivšeg trenera Reala, Sevilje i Vulverhemptona Đulena Lopetegija, koji je od leta prošle godine slobodan na tržištu, pa pregovori sa njim vrlo verovatno ne bi predstavljali nikakav problem za vodeće ljude Milana.

Prvi čovek Rosonera Džeri Kardinale gleda i Saudijskoj Arabiji i Kataru, tačnije prema treneru Al Itihada Marselu Galjardu, odnosno šefu Al Duhaila Kristofu Galtijeu. Za bivšeg šefa Rivera Plejta i Nasionala iz Montevidea Milan bi bio veliki izazov i šansa za dokazivanje u Evropi, dok je Francuz još prošlog leta bio vrlo blizu klupe Napolija, ali se šampion Italije okrenuo prema Rudiju Garsiji.

Prema izveštajima sa Apenina, glavni pikovi Zlatana Ibrahimovića su Antonio Konte i Mark van Bomel. Navodno, Šveđanin je Konteov veliki obožavatelj i neko za koga veruje da bi mogao da razdrma ovaj tim, a tu je i Mark van Bomel, koji je prošle sezone bio šampion sa Antverpenom. Što se tiče Kontea, on ima veliko iskustvo u ozbiljnim klubovima, ali se u svakom pokazalo da ne predstavlja dugoročnu opciju.

Milanovi čelnici bi zapravo najradije na klupi svog tima videli Tijaga Motu, ali se čini da je Juventus već "kaparisao" supertalentovanog stratega Bolonje, te da tu ne postoji mnogo izgleda da bi okolnosti mogle da se promene. Poslednja opcija za klub bila bi promocija Ignasija Abatea iz Primavere. Nekadašnji desni bek Milana iza sebe ima šampionsku titulu sa mladim timom Rosonera, a na osnovu svega viđenog mnogi mu predviđaju uspešnu trenersku karijeru. Ipak, preuzimanje ovako važne uloge bi moglo brzo da ga potroši, a i mogao bi da predstavlja veliki rizik za klub u narednoj sezoni.


tagovi

Stefano PioliĐulen LopetegiPaulo FonsekaMarselo GaljardoMark van BomelAntonio KonteKristof Galtije

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara