Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Kraj irskog prvenstva: Krunisanje Šamroka, dva tima u borbi za opstanak

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 14:44

Svi mečevi poslednjeg, 36. kola Premijer lige na programu su od 20.45 časova

Završava se još jedna sezona u Republici Irskoj. Poslednje, 36. kolo na programu je od 20.45 časova, mada samo dve od pet utakmica zapravo imaju neki takmičarski značaj.

Sve je već poznato što se tiče vrha. Šamrok Rovers je novi-stari šampion, odbranio je titulu i biće večeras krunisan po 19. put, ako računamo i period pre nego što je prvenstvo postalo profesionalno, odnosno sedmi od kako se igra Premijer liga.

Izabrane vesti

20.45: (1,27) Fin Harps (5,00) Longford (10,5)

Stari neprijatelj Partizana će narednog leta u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će do grupne faze Lige konferencije probati da dođu Sent Patriks i Slajgo Rovers. Ta dva tima su obezbedili drugu i treću poziciju.

Za poslednjeg, trećeg učesnika u kvalifikacijama za najmlađe takmičenje UEFA odlučiće Kup Republike Irske. Tamo u finalu Bohemijans igra protiv Sent Patriksa u borbi za trofej, ali i zagarantovano mesto u Evropi. Ako pak novi vicešampion uzme kup, u Ligu konferencije će četvrtoplasirani tim iz lige, a trenutno to mesto takođe zauzima Bohemijans.

Dramatična je borba za opstanak. Longford će sigurno u niži rang, ubedljivo je poslednji u ligi sa samo 15 osvojenih bodova. Devetoplasirani, odnosno pretposlednji tim na tabeli će morati u plej-aut, a ime definitivnog učesnika saznaćemo večeras.

20.45: (2,30) Voterford (3,20) Sent Patriks (3,00)

I iz prve, i iz druge lige. Za osmu poziciju u Premijer ligi se bore Fin Harps i Voterford, oba tima imaju po 41 bod, ali je ovaj poslednjepomenuti lošiji zbog gol-razlike. Dakle, Fin Harpsu bi pobeda nad Longfordom garantovala opstanak. Voterford mora da juri što bolji rezultat protiv Sent Patriksa, ali i da se nada kiksu Fin Harpsa.

Ko god završi deveti, igraće u plej-autu protiv boljeg iz duela Breja i UC Dablina. Taj meč se takođe igra večeras, od 20.45 časova. Direktan plasman u elitni rang ranije je izborio Šelburn.


tagovi

Republika IrskaIrska 1Šamrok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara