undefined
undefined

Kontroverze, kontroverze... S dve mrlje na belom dresu Real ide dalje (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sre. 06.03.24. | 22:54

RB Lajpcig bio bolji u revanšu i zaslužio najmanje produžetke

Real ide dalje, Real ide među osam najboljih, Madrid će noćas da slavi, ali dve fleke ostaju na belom dresu. Nakon 180 i kusur minuta igre, utisak je da je RB Lajpcig oštećen. Na kraju, posle madridskih 1:1, Kraljevski klub u četvrtfinale prolazi s ukupnih 2:1, jednom ozbiljnom sudijskom greškom na štetu Red Bulovog kluba i jednom situacijom o kojoj će se sigurno diskutovati narednih dana. Posebno u Nemačkoj.

Ta greška dogodila se pri rezultatu 0:0, u prvoj utakmici, kada je Lajpcigu poništen čist gol Benija Šeška. A ta 'situacija', zbila se večeras, i nakon nje legitimno je postaviti pitanje da li je Vinisijus Žunior zaslužio crveni karton početkom drugog poluvremena?

Izabrane vesti

Brazilac čije 'bubice' sve češće dolaze do izražaja prvo je napravio žestok faul nad Vilijem Orbanom, a onda ga koji sekund kasnije uhvatio za vrat i odgurnuo. Mnogi će reći da je miks tog faula i reakcije što će uslediti trebalo da rezultira isključenjem.

Davide Masa nije tako mislio, pokazao je samo žuti karton i Vinisijus je desetak minuta kasnije postigao gol vredan prolazaka u narednu fazu takmičenja.

Pre tog pogotka brzonogi Brazilac imao je čak i jedno simuliranje, gde je Masa takođe mirne duše mogao da ga počasti drugim žutim kartonom - nije to to učinio.

Real je krenuo mnog opreznije nego u prvom meču u Lajpcigu ili na Mestalji pre tri dana. Čak neobjašnjivo oprezno. Ančelotijevo iznenađenje predstavljala je selidba Rodriga na klupu i pojačavanje veznog reda s još jednim igračem, pa smo tako dobili jednu od podvrsta klasične 4-4-2 formacije, 4-3-1-2, sa Džudom Belingemom kao 'lutajućim' napadačem, Fedeom Valverdeom po levoj strani (s povremenim ubacivanjem iza napadača), Eduardom Kamavingom po desnoj, te Tonijem Krosom i Oreljanom Čuamenijem u srcu terena.

Očito je bilo da Karleto želi kontrolu na sredini, da smanji broj ulazaka rivala u poslednju trećinu i stvaranje opasnih situacija pred Luninom - kojih je bilo previše u prvoj utakmici - ali sve što je dobio bilo je 'kresanje' krila svom timu. U toj meri da Peter Gulači u prvih 45 minuta nije imao potrebu nijednom da interveniše.

U najkraćem - Madriđani kao da nisu imali ambiciju da napadnu. Čak i kad im se otvorila prilika za kontru, išli bi sa malo igrača da bi opasnije ugrozili nemački sastav. Kako je vreme prolazilo akcije Lajpciga bivale su sve duže, a zvižduci publike upućeni gostima u finišu prvog poluvremena postali su još glasniji i ovoga puta namenjeni - domaćim igračima!

Nije publika na Santijago Bernabeuu navikla da gleda takvu inertnost svojih mezimaca i ziheraški fudbal što je stavila do znanja i Ančelotiju i njegovim pulenima.

U odnosu na ligaški meč protiv Bohuma (4:1) Marko Roze napravio je samo dve promene. Umesto mladog Nikolasa Zajvalda od starta je zaigrao njegov iskusniji zemljak Ksaver Šlager, a očekivano se u startnih 11 vratio i Lois Openda. Šta je sve promašio, sada komotno možemo da kažemo: bolje da se nije vraćao.

Sistem nepromenjen maltene od starta sezone: 4-2-2-2.

Mada u blagoj krizi i daleko od top forme u kojoj su jesenas bili, Saksonci su u utakmicu ušli hrabro i za to su nagrađeni šansama. Samo u prvih 15 minuta imali su tri, od čega je dva puta pokušao Openda, a jednom sam na Lunina izašao Beni Šeško - ovaj mu odbranio - ali kasnije će se ispostaviti da je u pitanju bio ofsajd. Ipak, milimetri su odlučivali...

Kad je u 42. minutu Lois Openda po treći put gađao za malo pored gola iz veoma dobre pozicije, zvižduci su, čini se, bili najjači. Bila je to jasna poruka Karletu da nešto pod hitno mora da menja. Već od starta drugog poluvremena. I on je to učinio. Umesto Kamavinge na teren je poslao Rodriga.

Real je od tog momenta postao opasniji, uspeo je da povede iz jedne kontre koju je povukao Džud Belingem, a završio Vinisijus - pre toga Toni Kros odlično reagovao i presekao pas - međutim generalno gledano bila je to veoma, veoma bleda partija Madriđana. Možda čak jedna od slabijih u drugom mandatu Karla Ančelotija, za šta je Italijan sam kriv.

Čudnom startnom postavkom ne samo da je 'ubio' svoje momke, nego je nabildovao samopouzdanje rivalu. Objektivno slabiji Lajpcig uvideo je da sa takvim Realom može da se igra, napadao je, stvarao šanse (samo Openda šutirao osam puta ka golu) i zaista mu je malo nedostajalo da utakmicu odvede u produžetke.

Ne mora statistika uvek da bude relevantan pokazatelj, no ovaga puta jeste. Čak 21 udarac uputili su igrači Lajpciga ka golu Reala, naspram samo 11 šuteva Kraljevića. Prvi šut u okvir gola domaćin je zabeležio u 60. minutu?!

Na mišiće, na enormni individualni kvalitet Belingema i Vinisijusa i naposletku, na domaćinsko suđenje - Real Madrid ide tamo gde pripada, među osam najboljih na Starom kontinentu.

REAL MADRID - LAJPCIG 1:1 /prvi meč 1:0/

/Vinisijus 65 - Orban 68/

Sudija: Davide Masa (Italija)

Real Madrid (4-4-1-1): Lunin - Mendi, Naćo, Ridiger, Karvahal - Kamavinga (od 46. Rodigo), Čuameni, Kros (od 77. Modrić), Valverde - Belingem (od 85. Hoselu) - Vinisijus

Lajpcig (4-4-2): Gulači - Henrihs, Orban, Lukeba, Raum - Haidara (od 90. Kampl), Šlager (od 85. Elmas), Olmo, Simons - Openda (od 77. Poulsen), Šeško (od 85. Baumgartner)

Žuti kartoni: Vinisijus, Čuameni, Kros (Real Madrid) Šlager, Raum, Orban (Lajpcig)



LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA

Utorak

Bajern - Lacio 3:0 (2:0), prvi meč 0:1

/Kejn 38, 66, Miler 45+2/

Sosijedad – PSŽ 1:2 (0:1), prvi meč: 0:2

/Merino 89 – Embape 15, 56/

Sreda

Mančester Siti - Kopenhagen 3:1 (3:1), prvi meč 3:1

/Akanđi 5, Alvarez 9, Haland 45+3 - Eljunusi 29/

Real Madrid - RB Lajpcig 1:1 (0:0), prvi meč 1:0

/Vinisijus 65 - Orban 68/

Utorak (12.3.)

21.00: (1,28) Arsenal (5,70) Porto (10,5), prvi meč 0:1

21.00: (1,77) Barselona (3,60) Napoli (4,80), prvi meč 1:1

Sreda (13.3)

21.00: (3,05) Atletiko Madrid (3,30) Inter (2,55), prvi meč 0:1

21.00: (2,15) Dortmund (3,50) PSV (3,30), prvi meč 1:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara