Kod Frenkija nema labavo: Igrači Čelsija znaju koliko ih košta svaki prestup

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.11.19. | 15:57

Kašnjenje na početak treninga vuče najveću kaznu

Disciplina na prvom mestu. Možda je u tome tajna Čelsijevih dobrih igara ove sezone. Frenk Lampard jeste do skoro bio igrač, ali kod njega nema labavo. Svako zna gde mu je mesto i zna se šta se sme, a šta ne.

Kao i koliko će koštati ukoliko neko prekrši bilo koje pravilo postavljeno unutar kluba. Na internetu je osvanuo timski, odnosno disciplinski pravilnik, u kojem se taksativno navodi koliko „košta“ bilo koji prestup.

Izabrane vesti

Po „cenovniku“, kašnjenje na polazak na utakmicu, bilo kod kuće ili u gostima, košta 2.500 funti. Kašnjenje na pripremni sastanak za trening plaća se takođe 2.500 funti, kao i dodatnih 2.500 na svakih dodatnih 15 minuta zakašnjenja.

Nedolazak na vreme na aktivaciju u teretani je „samo“ 1.000 funti, a na tretman posle treninga 2.500 funti. Kašnjenje na timski sastanak je 500 funti, ali po minutu! Dok nedolazak na početak treninga „nosi“ čak 20.000 funti.

Ukoliko zazvoni telefon usred timskog sastanka ili zajedničkog obroka, odlazi iz džepa 1.000 funti. Dolazak u pogrešnoj odevnoj kombinaciji na put ili na utakmicu košta „hiljadarku“ i tako redom.

Jedan od najtežih prekršaja je kada se ne prijavi povreda ili bolest na vreme, bilo pre slobodnog dana ili sat i po pre treninga i za to se dobija „penal“ od 10.000 funti.

Nije za sada poznato da je bilo nekih velikih iskakanja iz koloseka na Stamford bridžu. Zato Čelsi i deluje tako složno i poletno.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara