Igor Matić (@Starsport)
Igor Matić (@Starsport)

Igor Matić: Postojaće Novi Pazar i posle Čukaričkog, ja ću se i dalje baviti trenerskim poslom

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 21:35

Trener Pazaraca smatra da su šanse protiv Čukaričkog u Beogradu 50:50

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Sa oporavljenim možda i ključnim karikama u timu, ali i pod teretom skromnih rezultata u prethodnih sedam kola prolećnog dela Mozzart Bet Superlige, Pazarci nakon pauze zbog obaveza nacionalne selekcije idu u prestonicu na noge Čukaričkom, u jednom od zanimljivijih okršaja 27. kola (petak, 14.00 – Arena Sport 1 Premium).

Izabrane vesti

Nadaju se kraj Jošanice i Raške da je Banovo brdo lokacija za konačan "klik" čete Igora Matića, koju uoči podele elitnog karavana na plej-of i plej-of grupu čeka serija duela sa ekipama iz vodećeg kvinteta plus domahinstvo Radničkom iz Niša.

Matića je jesenas Pazar unesrećio, s obzirom da je kao trener Čukaričkog morao da potpiše kasnu kapitilaciju na Gradskom stadionu u režiji Marka Obradovića. Sada bi Matiću neki gol Obradovića došao kao "kec na deset".

"Da se ne vraćamo unazad, vreme ne možemo da vratimo. Sigurno je da smo izvukli pouke, ali smo zaslužili da imamo tri do četiri boda više. Najvažnije je da pričamo na terenu. Jako je bitno što su, osim Luke Čermelja povređenog na jednom treninga, ostali momci zdravi. Adem Ljajić je početkom sedmice ušao u trenažni proces. Znam da Pazar nema superligašku pobedu na Banovom brdu, ali tradicije su tu da bi se rušile. Mislim da su šanse 50:50. Imamo dobrih igrača, treba nam jedan dobar rezultat da bi sve došlo na svoje mesto", priča Matić za Mozzart Sport.

Novi Pazar je na granici. Trenutno zatvara oktet za doigravanje boljih osam, ali isti broj bodova ima i Napredak na stepenici ispod.

"Bitna i specifična je utakmica, ali Novi Pazar će postojati i posle nje. Igor Matić će i dalje raditi, baviće se trenerskim poslom. Zbog toga gostovanje Čukaričkom ne treba gledati kao borbu na život i smrt. Uvak to pričam. I posle ove utakmice igraće se fudbal, ima još bodova u opticaju. Jeste mnogo značajna utakmica zbog bodovnog salda. Važna je za samopouzdanje igrača, ekipe, čitavog kluba. Verujem da ćemo mentalno biti spremni i zabeležiti pozitivan rezultat, uz dužan respekt preme rivalu u svakom pogledu".

Duže od decenije zadržao se Matić u Čukinom taboru.

"Vežu me lepe uspomene za Čukarički, jako dobro poznajem taj klub. Proveo sam tamo 12 godina, što kao igrač i kapiten, što kao klupski funkcioner i na kraju kao šef stručnog štaba. Kvalitetan tim, skup dobrih individualaca. Poštovanje za njih, ali i mi imamo tim dostojan respekta. Probaćemo da ne pravimo neke gluposti kao u prethodnom periodu, da svedemo greške na minimum. Hoćemo da nametnemo svoj stil. Nećemo ništa menjati, kada je u pitanju naš neki identitet. Pokušaćemo to i sad da pokažemo. Greške su sastavni deo igre, ali ko manje greši bliži je pobedi", kaže Matić.

A njegovi izabranici su u prethodnih sedam kola izgrešili za sve pare.  

"Fudbal je igra grešaka. Videli smo pre pad dana na utakmici između Engleske i Belgije da gol pada u 90+5. minutu, a tu igrači koštaju 50, 70 ili 100 miliona evra. Dešava se i na tom nivou. Konstantno pričam igračima, kakve veze ima ako primimo gol u petom minutu? Utakmica traje 90 ili 95 minuta, sada sa VAR-om i čitavih 100. Trabalo bi da se držimo plana, da primenimo ono što treniramo. Bitan je dobar stav, samopouzdanje, moramo jedni drugima da verujemo. Na kraju krajeva, ovo nije individualni sport nego timski. Postoji 11 startera, tu su još petorica što mogu da uđu s klupe. Samo ako se međusobno podržavamo, možemo da napravimo rezultat", zaključak je Igora Matića.


tagovi

FK Novi PazarČukaričkiIgor MatićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara