©Reuters
©Reuters

Evropska Aston Vila 2027!

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 13:02

Unai Emeri dobio novi ugovor na Vila Parku

Unai Emeri i Aston Vila - savršen spoj! Odlični španski strateg za godinu i po dana zaslužio je ogromno poverenje na Vila Parku, pa je danas dogovorena saradnja do 2027. godine. Emeri je u Birmingem stigao na polovini prošle godine, a u ovoj je na putu da obezbedi plasman u Ligu šampiona, pošto se sa svojim timom plasirao i u polufinale Lige konferencije, gde ga očekuje okršaj sa Olimpijakosom.

Emeri je uspeo da Aston Vilu dovede u sam vrh evropskog fudbala, ali mu je glavni cilj bio da nekadašnjeg prvaka Evrope vrati na evropsku fudbalsku mapu. U tome je uspeo već ove sezone, ali se pravi bum očekuje tek u narednoj, posebno ako se Emerijev tim u finišu sezone uspe da odbrani četvrtu poziciju.

Izabrane vesti

"To je bio moj cilj kada sam stigao ovde. Govorio sam o pokušaju da podignemo nivo u Premijer ligi i postepeno smo bili sve bolji. Želimo da budemo prisutni i u Evropi. Liga konferencije, Liga Evrope, nadamo se da možemo da igramo u Ligi šampiona. Moramo da uživamo u trenutku koji imamo, da pokušamo da izgradimo naše iskustvo i da radimo naporno da ostvarimo više", dodao je nedavno Emeri.

Takve ambicije španskog stratega i ne moraju da čude, s obzirom na to da je četiri puta osvojio Ligu Evrope. Tri puta sa Seviljom i jednom sa Viljarealom. Domaće trofeje osvajao je sa Pari Sen Žermenom jednu titulu, po dva Liga kupa i Kupa Francuske, odnosno dva Superkupa Francuske.

U Aston Vili su željni rezultata u kontinuitetu, pa Emerija vide kao nekoga ko može da ostavi dubok trag u klubu. Zasad sve funkcioniše na idealnim osnovama, s obzirom da rezultati idu uzlaznom putanjom. Kako će ići na tom putu do 2027. godine? To u ovom trenutku niko ne može da pretpostavi.


tagovi

Unai Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara