Gvardiola i Ančeloti (Reuters)
Gvardiola i Ančeloti (Reuters)

Evropa čeka novi zagrljaj velikana: Kako to Karleto misli 'nema osvete Sitiju'?

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 17:03

Sigurno ni Gvardioli, ni Ančelotiju nije srce zaigralo od sreće kada je žreb povezao Mančester Siti i Real Madrid u četvrtfinalu Lige šampiona

Možda je Jirgen Klop najveći rival Pepa Gvardiole, ali dueli Real Madrida i Mančester Sitija u završnici Lige šampiona postaju tradicija, a samim tim i velike fudbalske bitke Gvardiole i Karla Ančelotija. Neupitno, ni jednom, ni drugom strategu nije baš zaigralo srce od sreće kada je današnji žreb spojio Kraljeviće i Građane već u četvrtfinalu, ali činjenica je da ako želite Ušati pehar, morate da pobedite najbolje. Real je to učinio u polufinalnom dvomeču 2022. godine pre nego što je po 14. put postao prvak Evrope, Siti se osvetio godinu dana kasnije nakon čega je prvi put u klupskoj istoriji osvojio Ligu šampiona.

Ako pitate neutralne ljubitelje fudbala, sudar Reala i Sitija bio bi logičan izbor za finale. Da se računi svode u jednoj utakmici, u 90, eventualno 120 minuta. Ali opet će jedan moćnik morati da izvsi. Za razliku od prethodne dve sezone, jedan od ova dva tima neće se naći u polufinalu.

Izabrane vesti

"Nadamo se da ćemo dvomeč dočekati u dobrom trenutku. Žreb ne možete da kontrolišete, ako ljudi kažu da je protivnik lak to je zato što ga potcenjuju. Igraćemo revanš kod kuće, tako je kako je. Nemamo drugu opciju. Ovo polako postaje tradicija, tri godine zaredom protiv Kralja takmičenja", poručio je Gvardiola nakon što je saznao ime rivala.

Čekaće Evropa oko mesec dana na novi zagrljaj velikana. Kako klupski, tako i trenerski. U onom između timova neće biti ljubavi, pa ni poštovanja. Ličiće to na duel mma boraca u oktagonu. Siti će biti onaj što vam hvata vrat u polugu, isisava vazduh iz pluća i život iz tela, a Realu ide uloga borca sposobnog da se izmigolji iz bezizlazn situacije i zada vam sudbonosni nokaut. Ali kada se zagrle Španac i Italijan, nakon što borba na terenu prestane, tu poslovično bude samo šeretskih osmeha punih poštovanja.

"Siti je tim koji svi vide kao favorita, osvojili su trofej prošle godine. Težak dvomeč, ali imamo samopouzdanje. To što ćemo igrati revanš u Mančesteru nam nije bitno. Četvrtfinala su uvek kroz istoriju Lige šampiona bila komplikovana. I za nas i za njih. Kada započnete sezonu u Ligi šampiona ideja je da je osvojite, a da biste je osvojili morate da pobedite najbolje. Čini se da je Siti najbolji u Evropi u ovom trenutku. Imamo potpunu veru u sebe", rekao je Karleto, pa nastavio: "Da se osvetimo Mančester Sitiju? Nema osvete. Vidimo to kao dvomeč četvrtfinala posle kojeg bismo stigli u polufinale. Osećamo se bolje nego ikad. U dobroj smo poziciji u La Ligi, plasirali smo se u četvrtfinale Lige šampiona. Možda u sada reći ovo i sutra ćemo kiksnuti ha-ha-ha. Ali bolji smo nego ikad, to je realnost. Optimističan sam."

Iako Ančeloti tvrdi da osveta neće biti motiv, iz vizure najtrofejnijeg evropskog kluba, teško je poverovati u reči Italijana. Jer niko u skorije vreme nije tako snažno udario na sujetu Kraljevića kao Siti kada pre nešto manje od godinu dana, nakon 1:1 u Madridu, nemilosrdno eksploatisao nemoć Reala na Etihadu i stao mu na put sa četiri lopte u mreži. A i tom Sitiju je osveta za ona tri gola na Bernabeuu od 90. do 95. minuta bila pogonsko gorivo za 2023. i ono što su tada priredili madridskom gigantu.

Pa, Don Karleto, kako to mislite "Nema osvete Sitiju"?


tagovi

Real MadridMančester SitiKarlo AnćelotiPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara