El klasiko zapadne Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.19. | 09:57

Čačani u presudnom meču za opstanak čekaju Slobodu pred otvorenim tribinama, uz humanitarni poziv za pomoć Mini Mesarović

El klasiko zapadne Srbije i to ne ma kakav, već za Zebre konačan, možda i presudan za rasplet plej-aut bitke igra se na terenu Gradskog stadiona kraj Morave danas od 18 časova. Tribine su otvorene, jer Borac igra za opstanak, sugrađanku Minu Mesarović, a užička Sloboda tek prestiža radi. Naime tim iz grada na Đetinji već je štikliran za niži rang takmičenja, dok Čačani imaju i više nego izgledne šanse da ostanu i opstanu zahvaljujući pre svega sami sebi, odnosno omladinskoj školi koja je proizvela igrački kadar u uslovima dugotrajnog embarga na transfere.

Svakako, napeto je, pa Stefan Fićović jedan od ključnih igrača u postavci tima Vladimira Stanisavljevića pred utakmicu za MOZZART Sport apeluje na mirnoću tima, poziva navijače na plemenit gest i kaže: “Srcem na teren, za Borac, Čačak i Minu Mesarović! Samo to mogu da obećam otvorenim tribinama, navijačima i gradu“...

Izabrane vesti

Dakle, Fićović je odlučan da nastavi putem koji vodi ka opstanku u PLS društvu, ali to neće biti baš sasvim lako. On Slobodu smatra dostojnim rivalom, koji može da se pokaže u datom trenutku, iako rezultati, odnosno poraz Bečeja od Žarkova trenutno Borcu nameću pobedu kao jedini način za beg iz zone ispadanja.
„Sloboda je organizovana, umeju da postave igru nisko, da se odbrane, ali i da napadnu kad zatreba. Ovoga puta nadam se da će fudbalska talija biti naš saveznik. Svi ćemo se dobro oznojiti, potruditi se da ostvarimo veliki cilj, a dobra vest je da je i Kovačević sada spreman, tako da se nadam da ćemo večeras uspeti da ostvarimo zacrtan cilj“, poručuje Fićović, na šta trener Stanisavljević nije imao mnogo šta da doda, jer u ovom trenutku je sasvim jasno da Čačani moraju da zaigraju na komplet plen.


„Analizirali smo rivala, došli do izvesnih zaključaka, a sada je najbitnije da bez euforije nastupimo, odnosno da otvorimo utakmicu na najbolji mogući način. Igrači već znaju svoje zadatke, a ja bih još jednom pozvao grad da nas podrži pred otvorenim tribinama, da nastavimo misiju koju je Uroš Sekulić sa MOZZART-om započeo. Svi na stadion, za Minu i Borac“, poručio je Stanisavljević, a mi tim povodom navodimo da direktan prenos utakmice između Borca i Slobode možete pratiti na TV Arena Sport 4 s početkom u 18 časova. Utakmicu četvrtog plej-aut kola, odnosno 34. od početka PLS vojevanja sudiće Marko Ivković, a pomagaće mu Stefan Vojnić i Ivan Blagojević, dok je četvrti sudija Stanko Ostraćanin.

PRVA LIGA SRBIJE, PLEJ-AUT - 34. KOLO:

Nedelja 

Budućnost - Trajal 3:2 (2:0)
Žarkovo - Bečej 1:0 (0:0)
Novi Pazar - Teleoptik 5:0 (4:0)

Ponedeljak
18.00:  (1,20) Borac  (5,60)  Sloboda (15,00) 

* Kvote su podložne promenama

PIŠE: Miloš MILIĆ
 


tagovi

sloboda užicePLSVladimir StanisavljevićČačaksportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara