Dovode mu zamene, on briše patos: Kako je Dani Karvahal uništio konkurenciju od 72.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 15:22

Četvorica igrača nisu prošla pored Realovog desnog beka

Neuništivi Dani Karvahal. Kako mu koga dovedu za konkurenta, počisti ga i ostaje najbolja opcija Real Madrida na poziciji desnog beka. Produkt kraljevskog kluba jedan je od najpotcenenijih igrača u aktuelnom sastavu, ali definitivno onaj kome struka veruje. Otkako se vratio sa pozajmice iz Bajer Leverkuzena, španski reprezentativac igra redovno i toliko dobro da su se svi pokušaju da mu se nađe zamena završili bez uspeha.

Taj zaključak nameće se odlaskom Alvara Odriozole na kaljenje u Bajern iz Minhena. Kad je dolazio iz Sosijedada, sa statusom mladog reprezentativca, Odriozola je delovao kao momak sposoban da vremenom istisne Karvahala iz startnih 11, sebi obezbedi mesto u ekipi, a kraljevski klub liši potrage za novim rešenjem. No, iako je bio želja Đulena Lopetegija, 40.000.000 evra plaćeni defanzivac nikad nije uspeo da dokaže talenat na najvećoj sceni, malo je igrao i kod prelaznog rešenja Santjaga Solarija, kasnije je patio zbog povrede, da bi povratak Zinedina Zidana označio da za njega nema mesta. Kad je shvatio da pored Karvahala neće često biti na terenu odlučio je da sreću potraži u Bavarskoj.

Izabrane vesti

Primer Odriozole je samo poslednji, jer je u poslednjih šest i po godina Dani Karvahal eliminisao još trojicu igrača Reala. Najpre Alvara Arbelou, s tim što je tadašnji prvi izbor za mesto desnog beka već ušao u godine. Kako je sezona odmicala, tako je Arbeloa gubio poziciju u ekipi, Karvahal ga menjao i na njenom koncu se izborio za ulogu startera, pa je u finalu Lige šampiona u Lisabonu osvojio prvu od četiri Lige šampiona u pet sezona.

Na bazi tako veličanstvene završnice Karlo Anćeloti ga je kasnije promovisao u standardnog prvotimca. No, Real nije smeo da rizikuje eventualnu povredu ili kartone, pa je iz Porta doveo Brazilca Danila i platio ga 32.000.000 evra. U početku su njih dvojica delila minutažu, što je naročito važilo u kratkom mandatu Rafaela Beniteza, međutim, Karvahal je i ovog konkurenta bez većih problema „otresao“ i ostao prvi izbor trenera, potvrđujući dominantnu ulogu naročito pod komandom Zinedina Zidana s kojim je triput izastopno bio prvak Evrope.

Zidan je imao ideju da uz Karvahala implementira u prvi tim Ašrafa Hakimija, da se mladi Marokanac uz njega priprema za veliku scenu, međutim, u tom trenutku – pre dve godine – bio je to ogroman, nepremostiv izazov za fudbalera pristiglog iz omladinskog pogona (odigrao samo 17 utakmica). Odlučeno je da se Hakimi pošalje na dvogodišnju pozajmicu u Borusiju i toliko je dobro odigrao u Dortmndu da Real planira da ga sačuva kad se na leto bude vratio na stadion „Santjago Bernabeu“. S obzirom na partije u dresu Milionera i činjenicu da ima tek 21 godinu, pred njim je budućnost i šansa da konačno neko „smeni“ Danija Karvahala. Ako je to moguće...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara